Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Alexandru Cimbriciuc participă la seminarul Rose-Roth al Adunării Parlamentare a NATO

|versiune pentru tipar||
PLDM / 16 octombrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada, 15–17 octombrie, deputatul PLDM, Alexandru Cimbriciuc şeful Delegaţiei parlamentare la AP NATO, participă la cel de-al 81-lea seminar Rose-Roth, care se desfăşoară în Muntenegru. La seminar s-au reunit 160 de participanţi, inclusiv 66 parlamentari din 14 ţări membre NATO şi 10 delegaţii partenere, organizaţii internaţionale, ONG-uri, universităţi, guverne, grupuri de reflecţie, pentru a discuta despre “Stabilitate. Ancorarea în Balcanii de Vest: Îndeplinirea Promisiunii de Integrare Euro-Atlantică”.

Seminarul este concentrat pe situaţia politică, economică şi de securitate din Balcanii de Vest, precum şi pe perspectivele de cooperare regională, în special în capacităţile de apărare. De asemenea, participanţii vor revizui situaţia din Kosovo şi perspectivele pentru viitor.

Programul Rose-Roth, iniţiat în 1990, reprezintă un program de cooperare cu forurile legislative din Europa Centrală şi de Est şi include o serie de seminare având ca tematică probleme de securitate regională.

Sursa: www.pldm.md

Secretarul general al PLDM a participat la Conferinţa Partidului Conservator din Marea Britanie Vlad Filat va participa la Congresul PPE