Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţia Partidului Liberal Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 mai 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Luând act de adresarea, din 14 mai 2014, a fracţiunii parlamentare a Partidului Comuniştilor către Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Partidul Liberal Democrat din Moldova declară următoarele:

Adresarea respectivă este o nouă dovadă de atitudine antistatală, antinaţională şi antisocială din partea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. Renunţând cinic la propriile decizii, adoptate încă în 2005, privind vectorul european de dezvoltare a ţării noastre, comuniştii cer stoparea procesului de integrare europeană tocmai acum, când Republica Moldova înregistrează o creştere economică stabilă; când cetăţenii pot să circule fără vize în Europa; când în faţa producătorilor autohtoni se deschide o imensă piaţă de desfacere a mărfurilor; când Republica Moldova se modernizează cu sprijinul dezinteresat şi prietenos al Europei.

Sub conducerea lui Vladimir Voronin, PCRM a demonstrat, în repetate rânduri, o atitudine sfidătoare faţă de tot ce înseamnă suveranitatea şi independenţa Republicii Moldova. Toate însemnele şi simbolurile statale sunt ignorate de comunişti. Toate acţiunile publice ale opoziţiei comuniste se desfăşoară sub drapele şi simboluri care nu au nimic în comun cu statul Republica Moldova.

Comuniştii acţionează conform principiului “cu cât mai rău, cu atât mai bine”. PCRM aplică acest principiu atât în parlament, cât şi în afara legislativului. Prin încercările de blocare a procesului legislativ cu moţiuni de cenzură nejustificate sau prin părăsirea şedinţelor de plen; prin acţiunile de încurajare a separatismului şi de aţâţare a vrajbei; prin ignorarea legilor şi a intereselor vitale ale cetăţenilor şi ale statului — comuniştii demonstrează că nu au renunţat la reflexele totalitare din perioada sovietică. Acest fapt pune sub semnul întrebării utilitatea PCRM în sistemul politic din Republica Moldova.

Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă vehement atitudinea antistatală şi antinaţională a PRCM. Cerem comuniştilor să respecte necondiţionat instituţiile şi simbolurile statului, Constituţia şi legile ţării, să se supună exclusiv legislaţiei Republicii Moldova şi să respecte opţiunea democratică a cetăţenilor săi de a trăi într-un stat de drept şi european.

Îl atenţionăm, în special, pe liderul comunist Vladimir Voronin asupra responsabilităţii personale uriaşe pe care şi-o asumă pentru acţiunile ulterioare ale Partidului Comuniştilor din Republica Moldova şi a sateliţilor săi.

Partidul Liberal Democrat din Moldova reiterează că integrarea europeană nu are alternativă şi este proiectul naţional care îi uneşte pe toţi cetăţenii Republicii Moldova.

Sursa: www.pldm.md

O nouă întrevedere Vlad Filat — Traian Băsescu Academia Succesului a ajuns la UTM