Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Rezoluţia Congresului I de constituire al FPM cu privire la mijloacele de informare în masă

|versiune pentru tipar||
FPM (astăzi PPCD) / 20 mai 1989
Partidul Popular Creştin Democrat

Fiind conştienţi de rolul deosebit de important al politicii de transparenţă în cadrul restructurării, Congresul FPM consideră că în Moldova această politică încă nu este viabilă. Unele organe de presă (“Sovietskaia Moldavia”, “Vecernii Kişiniov”), ATEM, Teleradiodifuziunea moldovenească, precum şi majoritatea ziarelor raionale depind de aparatul birocratic, provoacă vrajba interetnică, reflectă tendenţios şi unilateral procesul de restructurare din Moldova.

FPM consideră necesară elaborarea în republică a unei legi cu privire la presă care ar scoate organele de informare în masă din supuşenia aparatului birocratic, ar asigura dreptul real la cuvânt tuturor cetăţenilor, ar lichida hotarele transparenţei în cadrul pluralismului de opinii.

FPM condamnă stilul retrograd-agresiv al unor conducători ai mijloacelor de informare în masă în tratarea problemelor de economie, ecologie şi cultură, a problemei naţionale. FPM dezaprobă şi blamează incompetenţa lor profesională, sterilitatea în gândire, miopia politică.

FPM salută apariţia primului număr al revistei “Glasul” şi condamnă atitudinea ostilă a conducătorilor republicii faţă de soarta ei de mai departe.

Ţinând cont de interesele maselor largi faţă de ideile şi acţiunile FPM, de activitatea lor în continuare, Congresul FPM consideră impetuoasă fondarea unei reviste social-politice de masă — organ al FPM.

Congresul cheamă toţi ziariştii de bună credinţă din republică să se încadreze în activitatea FPM.

Congresul I de constituire al FPM

Rezoluţia Congresului I de constituire al FPM cu privire la drepturile cetăţeneşti Apelul Frontului Popular din Moldova către cetăţenii republicii