Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Rezoluţia Congresului al II-lea al FPM cu privire la raportul dintre FPM şi puterea de stat

|versiune pentru tipar||
FPM (astăzi PPCD) / 1 iulie 1990
Partidul Popular Creştin Democrat

În urma alegerilor din anul 1990, mulţi dintre candidaţii susţinuţi de FPM au devenit deputaţi în Parlamentul republicii şi în organele puterii locale. Reprezentanţi ai FPM au fost aleşi în organele puterii de stat, atât în cele legislative, cât şi în cele executive.

Pornind de la necesitatea determinării raportului dintre Frontul Popular şi puterea de stat, Congresul al II-lea al Frontului Popular din Moldova declară:

  1. FPM susţine reformele democratice întreprinse de noul Parlament, în special, adoptarea Legii despre Guvern, adoptarea Tricolorului ca drapel de stat, Hotărârea despre recunoaşterea independenţei Statului Lituanian, Declaraţia despre suveranitate, hotărârea despre aprobarea Avizului Comisiei pentru aprecierea politico-juridică a Pactului Ribbentrop-Molotov şi a protocolului adiţional secret din 23 august 1939, precum şi alte acţiuni şi decizii ale Parlamentului şi Guvernului şi va colabora cu autorităţile republicii în vederea aplicării acestor reforme în toate domeniile vieţii.
  2. FPM, ca mişcare social-politică, îşi rezervă dreptul de a supune criticii atât acţiunile reprezentanţilor săi, aleşi sau numiţi în funcţii de răspundere, care se abat de la platforma-program a FPM, cât şi organele puterii de stat în întregime.

Congresul al II-lea al PPCD

Congresul al II-lea al Frontului Popular din Moldova Rezoluţia Congresului al II-lea al FPM cu privire la denumirea republicii