Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Rezoluţia Congresului al III-lea al FPCD cu privire la situaţia social-economică din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
FPCD (astăzi PPCD) / 16 februarie 1992
Partidul Popular Creştin Democrat

În perioada de activitate a Executivului Snegur-Muravschi situaţia social-economică din Republica Moldava s-a agravat, provocând un dezechilibru total, o creştere galopantă a preţurilor, o sărăcire inadmisibilă a pieţei de consum, ceea ce înseamnă o pierdere definitivă din partea conducerii a controlului asupra economiei naţionale.

Cauza principală a dezastrului socio-economic este intrarea Republicii Moldova în Comunitatea Statelor Independente. Rămânerea în continuare în spaţiul de circulaţie a rublei va duce la o extragere necontrolată a mărfurilor de pe piaţa internă. Chiar dacă în viitorul apropiat s-ar întâmpla un adevărat miracol în sfera de producţie a bunurilor de larg consum a republicii, penuria de mărfuri şi preţurile în Moldova vor continua să crească.

Făcând parte din Comunitatea Statelor Independente, Moldova este constrânsă să-şi păstreze structurile economice de tip colonial, să admită o imigraţie a şomerilor şi delicvenţilor, să se expună la cheltuieli militare nejustificate.

Congresul FPCD consideră că unica şansă de ieşire din criză şi salvarea naţională este crearea unui spaţiu economic comun cu România.

Congresul al III-lea al PPCD

Rezoluţia Congresului al III-lea al FPCD cu privire la actualul raport dintre puterea executivă şi cea legislativă din Republica Moldova Rezoluţia Congresului al III-lea al FPCD cu privire la situaţia din Tighina şi din localităţile de peste Nistru