Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Rezoluţia Congresului al III-lea al FPCD cu privire la situaţia din Tighina şi din localităţile de peste Nistru

|versiune pentru tipar||
FPCD (astăzi PPCD) / 16 februarie 1992
Partidul Popular Creştin Democrat

În oraşul Tighina şi în localităţile de peste Nistru forţele militaro-comuniste ale fostului imperiu sovietic au declanşat o adevărată agresiune armată împotriva populaţiei băştinaşe. Această agresiune, manifestată prin acte de teroare şi vandalism, prin crimele săvârşite de bandele înarmate ale scizioniştilor, a devenit posibilă numai datorită politicii eronate de conciliere, promovată de actuala conducere a Republicii Moldova.

În condiţiile în care pe o parte a teritoriului unui stat Legea nu mai are nici o putere de acţiune, politica de conciliere cu forţele care cauţionează această stare de anarhie şi haos este o dovadă de laşitate sau chiar de pactizare cu aceste forţe.

Congresul FPCD cere preşedintelui Republicii Moldova să-şi onoreze calitatea de garant al stabilităţii şi integrităţii teritoriale restabilind legalitatea şi ordinea de drept pe întreg teritoriul republicii.

Pentru a evita o evoluţie nedorită a evenimentelor în această zonă a Europei, Congresul FPCD cere conducerilor Rusiei şi Ucrainei să-şi retragă de pe teritoriul Republicii Moldova toate formaţiunile militare şi paramilitare.

Totodată, Congresul FPCD face apel către toate forţele democratice din Ucraina să nu permită scurgerea spre Moldova a cazacilor mercenari şi a altor elemente reacţionare din Rusia, atrăgându-le atenţia asupra faptului că Tiraspolul ar putea deveni un cap de pod al imperialismului rus care ar prezenta un pericol real şi pentru Ucraina.

Congresul al III-lea al PPCD

Rezoluţia Congresului al III-lea al FPCD cu privire la situaţia social-economică din Republica Moldova Rezoluţia Congresului al III-lea al FPCD cu privire la cetăţenia română