Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Congresul al VII-lea al Partidului Popular Creştin Democrat

|versiune pentru tipar||
PPCD / 20 mai 2001
Partidul Popular Creştin Democrat

La 20 mai 2001, în ziua când se împlineau 12 ani de la Congresul I de constituire al Frontului Popular din Moldova, în sala Palatului Naţional din Chişinău, şi-a ţinut lucrările cel de-al VII-lea Congres al Partidului Popular Creştin Democrat.

La Congres au participat peste 1600 de delegaţi din toate filialele raionale şi municipale ale PPCD, precum şi numeroşi invitaţi şi oaspeţi de onoare din partea partidelor politice din România şi statele europene, din partea misiunilor diplomatice, a organizaţiilor neguvernamentale şi mass-media. Pe adresa Congresului au sosit numeroase mesaje de salut şi solidaritate de la înalţi demnitari de stat din Europa, conducători ai Internaţionalei Democrat-Creştine şi ai familiei creştin-democrate şi populare europene.

După rugăciunea de început Congresul a ascultat raportul despre activitatea partidului în perioada de după Congresul al VI-lea, prezentat de preşedintele PPCD Iurie Roşca.

Raportorul a abordat un larg spectru de probleme vitale cu care se confrunta societatea şi Republica Moldova o dată cu venirea la putere a Partidului comuniştilor. El a subliniat că identitatea românească şi aspiraţiile europene ale Republicii Moldova sunt cele două elemente esenţiale ce caracterizează vectorul partidului nostru.

Congresul a adoptat Strategia Generală a Partidului Popular Creştin Democrat pe termen mediu: PPCD — calea spre guvernare, calea spre Europa, precum şi două Rezoluţii — Cu privire la deţinuţii politici de la Tiraspol şi Cu privire la pericolele de suprimare a libertăţii presei în R. Moldova.

Congresul a ales organele de conducere ale PPCD. În funcţia de preşedinte al PPCD a fost ales dl Iurie Roşca.

Declaraţia Congresului al VI-lea al Partidului Popular Creştin Democrat Raportul preşedintelui PPCD, Iurie ROŞCA, prezentat la Congresul VII