Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Rezoluţia Congresului al VII-lea al PPCD cu privire la deţinuţii politici de la Tiraspol

|versiune pentru tipar||
PPCD / 20 mai 2001
Partidul Popular Creştin Democrat

Congresul al VII-lea al Partidului Popular Creştin Democrat îşi exprimă profunda îngrijorare în legătură cu soarta deţinuţilor politici de la Tiraspol Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc şi Tudor Petrov-Popa, arestaţi în mod abuziv de regimul separatist şi ţinuţi ilegal în închisoare din iunie 1992.

Opinia publică şi internaţională a primit cu bucurie vestea despre eliberarea lui Ilie Ilaşcu, pe care o apreciem ca pe o realizare comună a forţelor politice şi a societăţii civile, a diplomaţiei româneşti şi a organismelor internaţionale, şi, nu în ultimul rând, a conducerii Federaţiei Ruse.

Angajamentele conducerii Republicii Moldova de a obţine punerea în libertate a celorlalţi trei ostatici ai regimului de la Tiraspol într-un timp cât mai scurt au dat o speranţă, dar au creat şi o stare de aşteptare tensionată atât în sânul familiilor lor, cât şi în societate.

Congresul face apel către Preşedintele Vladimir Voronin, OSCE, Consiliul Europei şi conducerea Federaţiei Ruse să-şi unească eforturile pentru eliberarea deţinuţilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc şi Tudor Petrov-Popa.

Congresul al VII-lea al PPCD

Strategia generală a Partidului Popular Creştin Democrat pe termen mediu Rezoluţia Congresului al VII-lea al PPCD cu privire la pericolele de suprimare a libertăţii presei în Republica Moldova