Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Rezoluţie cu privire la deţinuţii politici de la Tiraspol

|versiune pentru tipar||
PPCD / 1 septembrie 2002
Partidul Popular Creştin DemocratAdunarea Naţională a Alegătorilor constată cu profundă îngrijorare faptul că trei cetăţeni ai Republicii Moldova — Alexandru Lescu, Tudor Petrov-Popa şi Andrei Ivantoc — continuă să fie deţinuţi în mod ilegal, timp de 10 ani, de regimul criminal şi terorist de la Tiraspol.

Această situaţie tragică confirmă o dată în plus caracterul inuman şi ilegitim al grupării separatiste în frunte cu Smirnov, cetăţean al Federaţiei Ruse.

Cei trei deţinuţi politici au intentat un proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului împotriva Republicii Moldova şi Federaţiei Ruse.

Adunarea Naţională a Alegătorilor cere autorităţilor Republicii Moldova să ia toate măsurile necesare pentru a obţine eliberarea cît mai grabnică a celor trei deţinuţi.

Totodată, Adunarea Naţională a Alegătorilor se adresează către misiunea OSCE la Chişinău, către instituţiile continentale şi internaţionale, Consiliul Europei, Parlamentul European, Organizaţia Naţiunilor Unite, cu rugămintea să contribuie în mod efectiv la eliberarea din detenţia ilegală a celor trei deţinuţi politici de la Tiraspol.

www.inima.dnt.md
Rezoluţie cu privire la derusificarea minorităţilor naţionale din Republica Moldova Rezoluţie cu privire la retragerea trupelor militare ruse de ocupaţie