Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Rezoluţie cu privire la necesitatea integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană

|versiune pentru tipar||
PPCD / 1 septembrie 2002
Partidul Popular Creştin DemocratAdunarea Naţională a Alegătorilor apreciază că pe parcursul celor unsprezece ani de existenţă Republica Moldova a avut de suportat prejudicii economice, politice şi de alt gen în mare măsură din cauza politicii sale externe inconsecvente şi duplicitare.

În timp ce ţările baltice şi alte ţări post-comuniste au adoptat o orientare fermă şi consecventă spre integrarea lor în Uniunea Europeană, Republica Moldova a rămas ostatică a Federaţiei Ruse în cadrul CSI, limitîndu-se la o retorică prooccidentală, neacoperită de acţiuni concrete de ordin diplomatic, legislativ şi economic.

Astăzi Uniunea Europeană este cel mai puternic şi prosper bloc de state de pe continent. Odată cu extinderea zonei Schengen pînă la Prut, Republica Moldova s-a învecinat cu spaţiul de jurisdicţie al Uniunii Europene. Totodată, circa un milion de cetăţeni activi ai Republicii Moldova dintr-un ansamblu de patru milioane îşi cîştigă existenţa în ţările Uniunii Europene, transferînd anual în ţară venituri care depăşesc bugetul de stat.

În această situaţie, Adunarea Naţională a Alegătorilor califică drept dezavantajoasă aflarea Republicii Moldova în componenţa Comunităţii Statelor Independente şi consideră vital necesară ieşirea statului nostru din aceasta structură imperială. Interesele strategice ale ţării reclamă reorientarea Republicii Moldova spre Uniunea Europeana şi iniţierea demersurilor concrete în vederea aderării la aceasta comunitate politică şi economică.

www.inima.dnt.md
Rezoluţie cu privire la necesitatea aderării Republicii Moldova la NATO Rezoluţie cu privire la derusificarea minorităţilor naţionale din Republica Moldova