Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Meciuri spectaculoase la Cupa Tineretului la fotbal

|versiune pentru tipar||
PPRM / 25 iulie 2011
Partidul Popular din Republica Moldova

Sâmbăta 23 iulie a finalizat Turneul de Fotbal Nord Edineţ al Tineretului Partidului Popular, la care au participat 8 echipe din raionul Edineţ.

După disputarea meciurilor din grupe, s-au jucat semifinalele. Astfel, în prima semifinală, echipa OT PPM or. Edineţ s-a impus în faţa echipei OT PPM Şofrincani cu scorul de 5–3, iar în a doua semifinală echipa OT PPM or. Cupcini a întrecut OT PPM Chetroşica 3–3 (10–9 după penalty-uri). În marea finală echipa or. Edineţ a caştigat cu scorul de 3–2 OT PPM Cupcini si, după o luptă fierbinte din acest an, Cupa Tineretului a plecat la Edineţ.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Partidului Popular din Moldova şi Fondului Tinerii Pentru Moldova.

Tinerii au fost incântati de aceasta competiţie si au obţinut promisiuni ca astfel de activităţi se vor organiza si pe viitor. Cupa Tineretului se desfăşoară în fiecare an, în fiecare raion al Republicii Moldova, iar toamna se va desfăşura Marea Finala a Cupei Tineretului OT PPM, la care se vor întâlni finaliştii raionali.

“Sunt încântat de meciurile spectaculoase pe care le-am privit în acest turneu. Astazi în Moldova exista foarte multi tineri talentaţi, sunt încrezut că, dacă acesti tineri ar avea posibilitate să-şi dezvolte talentele, de ar avea o susţinere, ar putea deveni aşa vedete ca Beckham, Deli Piero, Maradona, Pele, Ronalido etc. Talente avem destule, dar nu avem oameni interesaţi de acest «viitor talentat» al Moldovei. În ziua de azi de tineret îşi amintesc numai în campanii electorale, iar după ce acestea iau sfarsit, se uită şi de promisiuni, şi de tineret. Aşa ceva nu trebuie să mai continue, a venit timpul să punem punct acestei nedreptăţi, noi nu vom critica, ci vom arăta exemplu. Cum a zis Edmund Burke «Singurul lucru necesar pentru triumful răului este ca oamenii buni sa nu facă nimic», de aceea noi nu vom sta indeferenţi de viitorul nostru, de viitorul tineretului şi a Moldovei, pentru că tinerii de azi sunt Moldova de maine şi mîndria nostră. Tineretul are nevoie de susţinere şi tot dreptul la un viitor prosper în propria ţară!”, a declarat Ian Lisnevschi, preşedintele Partidului Popular din Moldova.

La dorinţa tinerilor, premiile financiare câştigate vor fi utilizate pentru restaurarea terenurilor de joc a copiilor din grădiniţele oraşului echipei cîştigătoare.

“E un eveniment extraordinar, suntem foarte bucuroşi ca in ziua de azi mai sunt oameni, carora nu le este indiferent viitorul tineretului si viitorul sportului din Moldova. Tinerii au nevoie de sprijin si de încredere, e foarte greu sa faci ceea ce iţi place — să joci fotbal la noi în Ţară, sa poţi deveni o vedetă în fotbal. În teritoriu sunt foarte multe talente si dacă nu exista posibilitatea de a pleca la Chişinău, nimeni nu va aprecia acest talent. Atata timp, cat am jucat fotbal, 4 jucători talentaţi au plecat peste hotare cu speranţa ca măcar acolo vor fi apreciaţi. Mulţumim mult organizatorilor acestui turneu şi, în mod special, băştinaşului nostru, care mereu ne-a fost alături şi cu un sprijin, si cu un sfat, datorită lui tinerii au posibilitate să-şi dezvolte talentele, să-şi facă o carieră sportivă, să aibă un viitor decent după absolvirea liceului, să aibă o posibilitate să se angajeze la lucru — pentru un tanăr asta înseamnă foarte mult”, Juravlev Vadim, presedintele organizatiei de tineret din r-nul Edineţ.

Sursa: www.politik.md

Zâmbete, bucurii şi voie-bună la orfelinatul din sectorul Botanica Deschiderea clubului de luptă Garlem în Moldova