Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Au trecut 23 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan

|versiune pentru tipar||
PPRM / 15 februarie 2012
Partidul Popular din Republica Moldova

Astăzi, 15 februarie se împlinesc 23 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan. În primile ore ale dimineţii, veteranii au participat la un miting de comemorare în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în timp ce la Catedrala mitropolitană a fost oficiată o slujbă de pomenire a celor căzuţi în lupte.

Anterior, au avut loc depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi la memorialul “Fiul Patriei” din strada Miron Costin, unde a fost prezentă şi coducerea statului în frunte cu preşedintele interimar Marian Lupu, premierul Vlad Filat şi edilul capitalei Dorin Chirtoacă.

Câteva minute mai devreme şi-a făcut apariţia şi fostul preşedinte al RM, Vladimir Voronin.

Ulterior şi reprezentanţii Partidului Popular din Republica Moldova (PPRM) au depus flori la monumentul ostaşilor căzuţi pe câmpul de luptă.

“Din numele partidului aş vrea să le mulţumesc pentru că sunt cu noi, pentru că s-au întors acasă, iar cei care au căzut pe câmpul de luptă vor rămâne mereu în inimile noastre”, a declarat preşedintele PPRM, Ian Lisnevschi.

La finalul manifestaţiilor, veteranii au servit un terci soldăţesc şi un păhărel de votcă. Peste 12 mii de ostaşi moldoveni au participat în războiul din Afganistan, care a avut loc între anii 1979 şi 1989. Dintre ei, 301 au murit, patru au fost daţi dispăruţi, iar mii de persoane au ajuns invalizi sau suferă şi acum de diverse maladii.

Sursa: www.pprm.md

Declaraţia Partidului Popular din Moldova: Depăşirea crizei politice prin crearea unui “For Civic” Omagiu pentru eroii căzuţi în conflictul de pe Nistru