Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Agricultura — ramură prioritară a economiei naţionale

|versiune pentru tipar||
PPRM / 20 noiembrie 2012
Partidul Popular din Republica Moldova

Pe fundalul creşterii cererii globale la produsele alimentare, agricultura trebuie să devină una dintre ramurile prioritare ale renaşterii economiei naţionale. De aceea, în noul Program al Partidului Popular din Republica Moldova s-a atras o atenţei deosebită sectorului agrar al ţării.

Agricultura şi satele moldoveneşti au rămas în afară procesului de modernizare, potenţialul natural enorm de care ele dispun nu este valorificat. Cauza rezidă în greşelile de politică agricolă admise de guvernări, în investiţiile insuficiente pentru dezvoltarea bazei de producţie şi a infrastructurii rurale în general, precum şi în preluarea lentă, întîrziată a tehnologiilor agricole moderne.

În scopul reabilitării sectorului agrar din Republica Moldova, Partidul Popular propune:

În urma acestor acţiuni, sectorul agrar va înregistra o modernizare şi dezvoltare rapidă, ceea ce va rezulta susţinerea şi dezvoltarea satului ca mediu de trai şi reducerea ritmurilor migraţiei forţei de muncă de la sat la oraş.

Serviciul de presă PPRM
Sursa: www.pprm.md

Partidul Popular solicită organizarea unei şedinţe extraordinare lărgite a Consiliului Superm de Securitate a Republicii Moldova Reformarea sectorului fiscal al ţării — o cale spre creşterea economică rapidă