Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Partidul Popular din Republica Moldova solicită Procuraturii să investigheze cazul companiei Draexlmaier

|versiune pentru tipar||
PPRM / 13 decembrie 2012
Partidul Popular din Republica Moldova

Amenzile nejustificate din partea Serviciului Fiscal şi controalele excesive asupra investitorilor străini din ţara noastră sînt un motiv serios de a cere Procuraturii să investigheze cazurile în care se atestă astfel de încălcări. Unul din aceste cazuri ar pute fi chiar amenda nejustificată de 25 milioane lei pentru compania Draexlmaier, care mai tîrziu, cu titlu de excepţie a fost anulată, ceea ce lasă de înţeles că astfel de cazuri se pot repeta.

În apărarea drepturilor la o activitate legală a companiei Draexlmaier au sărit cei din Guvernul Germaniei, cei de la Comisia Europeană. Cine să sară însă în apărarea drepturilor la o activitate legală a agenţilor economici locali, dacă organele fiscale şi cele de control nu se satură de a presa agenţii economici pentru a obţine recompense ilegale?

O astfel de atitudine din partea organelor competente nu poate fi tolerată, ţinînd cont de faptul că presiunea administrativa asupra mediului de afaceri creşte din zi în zi, iar fiscul, penalizeaza nemotivat companiile care activeaza in mod legal.

De acest gen de presiuni se plâng mai mulţi agenţi economici din zonele economice libere, dar şi oameni de afacere autohtoni, care nu au posibilitatea să-şi deschidă o afacere în altă ţară, decît în Republica Moldova.

Partidul Popular din Republica Moldova consideră că în situaţia creată trebuie să se opereze modificări în actuala legislaţie, pentru a stabili clar competenţele organelor de control. Până atunci, însă, instituţiile vizate ar trebui să-şi schimbe atitudinea şi să nu hărţuiască atît investitorii străini, cît şi agenţii economici autohtoni.

Partidul Popular din Republica Moldova solicită Procuraturii să investigheze cazul companiei Draexlmaier şi cazurile de penalizare şi ale altor companii locale în urma controalelor organelor fiscale şi ale altor organe de control.

Serviciul de presă PPRM
Sursa: www.pprm.md

Tinerii populari în vizită la Rezina Organizaţia Teritorială Floreşti a Partidului Popular din Republica Moldova a participat la Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dezabilităţi