Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Taxa pe colet — încă o acţiune împotriva principalului DONATOR al Moldovei

|versiune pentru tipar||
PPRM / 29 ianuarie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Iniţiativa Guvernului de a taxa coletele, este o nouă încercare de jaf a celor care au fost impuşi de sărăcia din Republica Moldova să plece la muncă peste hotare. Partidul Popular din Republica Moldova consideră că decizia Departamentului Vamal este o încercare de a acoperi găurile din bugetul de stat, lăsate de ineficienţa organelor responsabile de implementarea politicilor fiscale, din contul oamenilor care suportă lipsuri în străinătate, muncind din greu la negru, pentru a-i putea susţine pe cei de acasă.

Partidul Popular din Republica Moldova sugerează Guvernului să-şi concentreze atenţia asupra luptei cu corupţia în instituţiile statului, care este unul dintre principalii factori ai sărăciei în Republica Moldova. Corupţia, care a transformat organele date în sursă de finanţare personală sau a propriilor partide.

Aceasta şi alte acţiuni de acest fel implementate de către structurile statului vor contribui doar la creşterea nivelului corupţiei în continuare, înlocuind veniturile care trebuie defalcate în bugetul de stat.

Partidul Popular din Republica Moldova atenţionează, că este a doua încercare de acest fel, după lansarea iniţiativei de impozitare indirectă a veniturilor populaţiei.

PPRM declară cu toată responsabilitatea că, acţiunile aplicate de Guvern, lovesc dur în cel mai mare investitor al Republicii Moldova — moldovenii de peste hotare, care aduc ţării anual peste două miliarde de USD, bani care apără cetăţenii ţării de sărăcie şi aduc un aport considerabil bugetului naţional. Totodată gestionarea acestor surse de către Guvern este foarte neeficientă. O astfel de situaţie nu va fi tolerată în continuare şi, cu siguranţă, va fi dur sancţionată de către cetăţenii Republicii Moldova.

Sursa: www.pprm.md

Au loc şedinţele Consiliilor Politice Teritoriale a Partidului Popular din Republica Moldova Continuă şedinţele Consiliilor Politice Teritoriale a Partidului Popular din Republica Moldova