Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Declaraţia Partidului Popular din Republica Moldova cu privire la situaţia social-politică din ţară, creată de Alianţa pentru Integrare Europeană

|versiune pentru tipar||
PPRM / 6 februarie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Partidul Popular din Republica Moldova îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu situaţia social politică din ţară şi cu criza care i-a amploare în cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană. Războiul politic dintre liderii Alianţei şi partidele de la guvernare riscă să arunce ţara pe un drum fără întoarcere către dezastru, creează o imagine negativă Republicii Moldova pe plan extern şi o instabilitate adâncă internă. Criza socială, lipsa de încredere în ziua de mâine afectează grav societatea, instituţiile statului şi pot avea urmări tragice pentru ţară.

Luând în consideraţie situaţia creată, Partidul Popular din Republica Moldova face apel către liderii Alianţei, către toţi cei care şi-au asumat responsabilitatea integrării în Uniunea Europeană, să facă abstracţie de la interesele de grup şi de partid, să înceteze permanentele reglări de conturi şi să întreprindă acţiuni urgent pentru a pune capăt acestui haos politic care va genera o criză profundă economică şi socială.

Acum, până nu e prea târziu, este momentul ca Preşedintele ţării, Preşedintele Parlamentului, Prim Ministru, să-şi asume responsabilitatea în această situaţie de criză şi să arate populaţiei că guvernarea democratică este cu adevărat alternativă la izolarea comunistă.

Cetăţenii s-au săturat de jocurile murdare ale politicienilor. Ei îşi doresc stabilitate şi bunăstare, un loc de muncă şi o pensie asigurată, nu scandaluri politice, instabilitate şi lipsa măsurilor de dezvoltare economică. Îşi doresc un viitor pentru ei personal şi pentru copii, aici în ţara lor. Toţi politicienii, inclusiv cei din opoziţie, trebuie să înţeleagă un lucru esenţial — răbdarea oamenilor simpli are limite, iar neliniştea din societate şi teama pentru viitor, pot genera acţiuni în masă ale cetăţenilor.

Actuala guvernare trebuie să tragă învăţăminte din greşelile comise până în prezent, să se mobilizeze operativ şi eficient în vederea depăşirii acestei stări de război politic. Această luptă continuă dezbină societatea şi îndepărtează ţara de la obiectivele principale ce stau în faţa noastră — bunăstarea poporului şi integrarea europeană.

Ne adresăm către toate forţele politice, către partidele extraparlamentare din ţară, societatea civilă, organizaţiile neguvernamentale — ziua pe care o trăim ne cere să ne mobilizăm, să ne unim eforturile pentru a opri acest proces de discreditare a forţelor democratice, forţe în care oamenii au investit mari speranţe. Să-i redăm cetăţeanului încrederea în instituţiile statului, încrederea în viitorul ţării.

Momentul pe care îl traversăm acum trebuie să fie unul al responsabilităţii şi profesionalismului, al toleranţei şi compromisului. Să nu uităm: problemele cu care se confruntă societate le putem rezolva doar împreună, cu suportul real al cetăţenilor şi al partenerilor noştri externi. Orice abatere de la idealurile cu care trăieşte societate va fi taxată dur şi neîntârziat.

Sursa: www.pprm.md

Continuă şedinţele Consiliilor Politice Teritoriale a Partidului Popular din Republica Moldova Au avut loc şedinţele Consiliilor Politice în cadrul mai multor Organizaţii Teritoriale a Partidului Popular din Republica Moldova