Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Alexandru Oleinic: Spre regret, Ziua Constituţiei ne-a găsit cu drapelele uitate în depozite

|versiune pentru tipar||
PPRM / 29 iulie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Alexandru Oleinic, liderul Partidului Popular din Republica Moldova, ex-deputat în Parlamentul ţării, este de părere că felul în care este marcată Ziua Constituţiei la Chişinău şi în ţară ilustrează cît se poate de bine importanţa pe care o dă atît clasa politică, cît şi societatea în ansamblu Legii Fundamentale.

“Responsabilă de această lipsă de respect se face clasa politică, spune Alexandru Oleinic. Politicenii noştri au demonstrat de cele mai multe ori că nu manifestă cinstea pe care o merită Constituţia Republicii Moldova. Spre marea noastră ruşine, Ziua Constituţiei ne-a găsit cu drapelele uitate prin depozite şi cu o guvernare preocupată de vacanţe în staţiuni dintre cele mai luxoase.

Mai mult decît atît, clasa politică şi-a permis să intervină brutal în conţinutul Constituţiei, operînd schimbări prin care şi-au pus Legea în serviciul lor personal. Articolul 78, care stabileşte cum este ales preşedintele ţării, a fost modificat cu obrăznicie, chiar dacă, aşa cum arată sondajele, peste 80 la sută din cetăţeni doresc ca şeful statului să fie ales de către popor.”

Alexandru Oleinic consideră că actuala campanie de colectare a semnăturilor pentru modificarea articolului 78 pe care o desfăşoară Partidul Popular, va repara acea nedreptate care s-a comis în raport cu cetăţenii Moldovei. “Cetăţeanul a fost lipsit de dreptul de a-şi alege preşedintele. Datoria noastră, a clasei politice care are pretenţia că este exponent al democraţiei, e de a-i reda cetăţeanului acest drept.

Cu ocazia acestei mari sărbători, Partidul Popular adresează felicitări cetăţenilor ţării, sperînd că, în cel mai apropiat timp Constituţia va devein cu adevărat Lege Fundamentală care să apere interesele cetăţeanului şi să-i ofere ţării un viitor prosper”.

Sursa: www.pprm.md

PPRM îndeamnă Organizaţiile Primare să participe cît mai activ la concursul “De la gospodari pentru gospodari” Alexandru Oleinic: “50 de zile ale guvernului Leancă şi Republica Moldova — două realităţi diferite”