Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Declaraţia PPRM în legatură cu evenimentele din 3 noiembrie care vor avea loc în PMAN

|versiune pentru tipar||
PPRM / 1 noiembrie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Obiectivul de Integrare Europeana al Republicii Moldova — este cel mai important angajament asumat de clasa politică proeuropeană atît în faţa cetăţenilor cît şi făţă de partenerii noştri de dezvoltare. De realizarea acestui angajament va depinde viitorul Republicii Moldova şi ale cetăţenilor ei.

Anume în acest moment important pentru viitorul Republicii Moldova — Summitul de la Vilnius — clasa politică trebuie să dea dovadă de unitate şi responsabilitate.

La moment, procesul de Integrare Europeană este principalul eveniment care încinge spiritele societăţii moldoveneşti. Atît cei din Est cît şi cei din Vest pompează eforturi în a stimula sau a împiedica parcursul European al Moldovei.

PPRM, luînd în calcul opţiunile cetăţenilor, consideră că propunerea UE este cea mai convenabilă şi atractivă pentru viitorul RM.

Suportul pentru dezvoltarea economică, independenţa energetică, piaţa comună de muncă cu acces fără vize — toate aceaste beneficii vor crea condiţii pentru a trata obiectivul de integrare europeana al ţării — ca unicul model de transformare şi dezvoltare a RM într-un stat civilizat şi modern.

PPRM prin Programul şi acţiunile sale, a promovat şi a pledat constant pentru europenizarea ţării şi orice apel venit în susţinerea vectorului european, orice apel la unitatea forţelor democratice, este binevenit şi susţinut.

Reieşind din cele expuse, PPRM susţine organizarea acţiunii din 3 noiembrie care va avea loc în PMAN şi cheamă membrii şi simpatizanţii săi să-şi exprime opţiunea în susţinerea viitorului european al RM.

Totodata PPRM constată, că deschiderea pe care o manifesta Europa, în preajma Summit-ului de la Vilnius, este înainte de toate un răspuns la opţiunea exprimată de popor şi nicidecum o notă de apreciere dată partidelor aflate la guvernare. Este incorect şi nedrept ca guvernare să-şi atribuie meritul pentru acest important pas în procesul de aderare. Mai mult decît atît, anume forţele aflate la guvernare au fost acele care, prin promovarea intereselor personale şi de partid, au redus mult din ritmul procesului de aderare a RM la UE.

PPRM face apel către partidele de guvernare, să dea dovadă de voinţă politică şi responsabilitate în continuarea acţiunilor necesare în vederea semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi obţinerea regimului liber de vize.

Pentru a realiza această procedură, guvernarea va trebui să accelereze mersul reformelor pe domenii: să asigure eliminarea corupţiei din instituţiile statale; să garanteze cetăţenilor respectarea drepturilor fundamentale, prin reformarea sitemului judiciar; să elimine constrîngerile şi barierele administrative care stopează dezvoltarea mediul de afaceri şi să asigure relansarea economiei RM.

Sursa: www.pprm.md

În sectorul Rîşcani s-a constituit Organizaţie Teritorială a PPRM Conducerea PPRM s-a întîlnit cu susţinătotii săi din orăşelul Codru