Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

PPRM intră în topul încrederii populaţiei

|versiune pentru tipar||
PPRM / 7 noiembrie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Sondajul realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor, rezultatele căruia au fost făcute publice miercuri, 6 noiembrie a identificat o schimbare în opţiunile celor chestionaţi atît vis-à-vis de situaţia social-economică cît şi de situaţia politică din Republica Moldova.

Rezultatele sondajului privind încrederea populaţiei în partidele police, în premieră, au relatat despre încrederea în Partidul Popular din Republica Moldova, care s-a plasat în topul încrederii cu o cotă semnificativă de 8 procente, urmînd la o distanţă de doar 2 procente de partidele aflate la guvernare.

În opinia unor analişti politici, plasarea PPRM în topul partidelor care se bucură de încrederea populaţiei, este un rezultat al activismului manifestat de către PPRM prin lansarea campaniei de colectare a semnăturilor în favoarea alegerii Preşedintelui Republicii Moldova direct de popor, cît şi a acţiunilor de sensibilizarea a instituţiilor statutului în problemele de importanţă statală a ţării noastre.

Datele sondajului mai scot în evidenţă persistenţa vechilor probleme care provoacă frica cetăţenilor în ziua de mîine creşterea preţurilor — 73%, sărăcia, salariile şi pensiile mici — 69%, corupţia funcţionarilor — 31%. Aceste subiecte s-au plasat pe primele trei poziţii, conform răspunsurilor.

Populaţia continuă să fie derutată de raportul dintre cei bogaţi şi săraci, care conform datelor din sontaj constituie — 1% foarte bogaţi, — 13% înstăriţi, — 48% clasa de mijloc — 34% prost asiguraţi şi cu un trai scăzut, — 4% foarte săraci.

Cifrele invocate ne confirmă încă o dată faptul că, în lipsa unei clase de mijloc înstărite, societatea moldovenească rămâne a fi una instabilă.

În favoarea opţiunii de integrare europeană a ţării noastre s-au pronunţat 52% din respondenti care consideră că parafarea Acordului de asociere la Uniunea Europeană este forarte important pentru Republica Moldova, iar 64% din populaţie doreşte să primească cât mai curând facilităţi la regimul de vize pentru a călători în ţările UE

Datele sondajului ne arată clar că opţiunile cetăţenilor în favoarea unuia sau altui partid politic diferă, cu mici abateri, de la un sondaj la altul. Pe cînd saltul produs de PPRM în acest sondaj este dovada credibilităţii mesajelor şi soluţiilor propuse în diverse domenii. Este dovada opţiunii celor 19% de cetăţeni care s-au pronunţat în favoarea unui alt partid, pentru o forţă nouă, mai bună.

Sursa: www.pprm.md

Proiectul PPRM “Suntem alături de voi” este tot mai solicitat în satele Moldovei Studenţii PPRM în ajutor la bunica Marfa