Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Încă un agricultor a fost ajutat de Partidul Popular din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PPRM / 20 iunie 2014
Partidul Popular din Republica Moldova

În urma constituirii Organizaţiei de Fermieri a Partidului Popular din Republica Moldova, fomaţiunea a iniţiat un şir de proiecte în agricultură, pentru a materializa unele soluţii clare şi a acorda ajutor ţăranilor atunci cînd aceştia au nevoie de el.

De un astfel de ajutor a avut nevoie şi Vasile Fortună din satul Bursuceni, raionul Sîngerei, care prelucrează anula circa 50 de hectare de teren arabil, folosind pînă la moment un tractor pe care îl arenda. Apelînd la ajutorul echipei Partidului Popular, visul său de a avea propria tehnică agricolă a devenit realitate. După cum menţionează Vasile Fortună, cel mai mare obstacol pentru agricultorii mici din Republica Moldova este lipsa de informare şi nivelul înalt de birocraţie. Pentru a putea aplica la vre-un proiect este nevoie de nenumărate documente, certificate şi hîrtii, care pe lîngă faptul că costă destul de mult, mai este şi coplicat să le perfectezi pentru cineva care nu cunoaşte lucrurile. Anume de acest ajutor a şi beneficiat Vasile Fortună, fiind informat şi ghidat pas cu pas de către Valeriu Cosarciuc, Prim-vicepreşedintele PPRM şi Victor Bejenari, preşedintele OT Sîngerei.

La moment, Vasile Fortună lucrează cu propriul său tractor, la care se mai adaugă o stropitpare şi o cositoare, iar pe viitor planifică să-şi cumpere şi celelalte unelte necesare.

După cum a specificat Victor Bejenari, echipa PPRM este deschisă pentru fiecare fermier şi ţăran care are nevoie de ajutor şi care consideră că faptele bune sînt apreciate la momentul cînd este nevoie de ele şi nu doar în campania electorală.

În acelaşi context, Valeriu Cosarciuc a menţionat că prin implicarea sa directă în agricultură, Partidul Popular se distinge în mod evident în raport cu celalalte formaţiuni care nu fac altceva decît să promită, să elaboreze politici şi să aştepte mult rîvnitul timp al guvernării. Desigur, pentru multe partide aceste timpuri nu vor veni niciodată, iar cetăţenii din mediul rural rămîn doar cu istorii de suucces bine povestite de liderii politici.

Partidul Popular este unica formaţiune din Republica Moldova care a înfiinţat o Organizaţie a ferimerilor. Evenimentul a avut loc la 5 aprilie curent şi a găzduit fermieri din toate localităţile rurale ale ţării.

Sursa: www.pprm.md

Declaraţia Partidului Popular din Republica Moldova Organizaţia Teritorială Ungheni a Partidului Popular din Republica Moldova are o nouă conducere