Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Conducerea PPRM la sfat cu poporul

|versiune pentru tipar||
PPRM / 24 iunie 2014
Partidul Popular din Republica Moldova

În zilele de sîmbătă şi duminica, 21 şi 22 iunie curent, Liderul PPRM, Alexandru Oleinic şi Prim-Vicepreşedintele Valeriu Cosarciuc au avut întîlniri cu locuitorii din satele Iargara şi Filipeni — raionul Leova, Redi — Cereşnovăţ şi Racovăţ — raionul Soroca, Glingeni şi Pruteni — raionul Făleşti şi satele Gordineşti şi Pripiceni — raionul Rezina. În cadrul acestor întîlniri cu locuitorii din satele Republicii Moldova, liderii PPRM au ascultat problemele şi nevoile oamenilor şi au identificat căile de soluţionare a acestor probleme.

Alexandru Oleinic a remarcat că atît problemele abordate cît şi căile de depăşire a lor sunt practic identice cu prevederile programului PPRM, realizarea căruia va aduce cetăţenilor bunăstare şi ţării dezvoltare. Iar referitor la situaţia în care au ajuns cei care prelucrează pămîntul, liderul PPRM a menţionat că este un rezultat al actualei guvernări — lipsa unui program concret şi a unei guvernări capabile să scoată ţara din impas, de a gestona şi rezolva corect criza profundă în care ne aflăm timp de două decenii.

La rîndul lor, participanţii la întîlniri au abordat un şir de chestiuni care necesită rezolvare urgentă, în caz contrar ţara riscă să rămînă doar cu invalizi şi bătrîni, fără vre-un viitor şi fără o independenţă reală. Printre problemele abordate, în primul rînd, s-a menţionat despre lipsa locurilor de muncă, ignorarea totală a problemelor producătorilor autohtoni, salariile şi pensiile mizere, lipsirea majorităţii cetăţenilor de acces la medicină performantă şi asigurată. Cu durere în suflet au vorbit despre problemele şcolilor, lipsa de perspectivă pentru satele unde aceste şcoli, conform unui plan al actualei guvernări, s-au închis sau sînt pe cale de dispariţie.

Un subiect aparte l-a constituit problemele cu care se confruntă fermierii, deţinătorii de terenuri agricole, micii producători de la sate.

În discursurile sale, Alexandru Oleinic şi Valeriu Cosarciuc au vorbit despre poziţia partidului privind protejarea şi susţinerea producătorilor agricoli, multiplele iniţiative înaintate de PPRM în adresa guvernării.

Un subiect aparte l-a constituit informarea celor prezenţi despre proiectul promovat de partid întru ajutorarea fermierilor pentru iniţierea afacerilor, proiect ce dă acum roade, zeci de cetăţeni fiind pînă în prezent ajutaţi.

La final toţi participanţii la aceste întruniri au concluzionat că pentru rezolvarea acestor probleme stringente este nevoie de o nouă abordare, de o alternativă actualei guvernări, de oameni gospodari şi pregătiţi să construiască O Nouă Moldovă.

Preşedintele PPRM, Alexandru Oleinic a dat asigurări că formaţiunea pe care o conduce are potenţialul necesar pentru a schimba lucrurile spre bine. Pentru a realiza acest deziderat trebuie să ne unim eforturile şi să participăm la realizarea Programului Pentru o nouă Moldovă.

Sursa: www.pprm.md

Organizaţia Teritorială Ungheni a Partidului Popular din Republica Moldova are o nouă conducere Alexandru Oleinic: Republica Moldova trebuie să rămînă un stat independent şi neutru