Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Alexandru Oleinic: Semnarea Acordului de Asociere RM-UE a dat startul modernizării europene a Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PPRM / 27 iunie 2014
Partidul Popular din Republica Moldova

Partidul Popular din Republica Moldova salută semnarea Acordului de Asociere RM-UE — acord, care a dat startul procesului de transformare a ţării noastre într-un stat european — şi felicită cetăţenii Republicii Moldova cu prilejul acestei victorii importante în lupta pentru democratizarea statului nostru.

PPRM, prin acţiunile şi Programul său, se angajează să contribuie la prosperarea ţării şi la creşterea economică, pledînd pentru respectarea cu stricteţe a voinţei cetăţenilor privind integrarea europeană a Republicii Moldova. Totodată, este foarte important ca alianţa de guvernare şi îndeosebi Guvernul, să conştientizeze, că perioada post-semnare a Acordului de Asociere va constitui un examen însemnat pentru instituţiile statului, în responsabilitatea cărora este pusă realizarea Planului de acţiuni privind implementarea prevederilor Acordului si promovarea eficientă a reformelor în toate domeniile. Cetăţenii au obosit să audă promisiuni şi lozinci electorale. Cetăţenii sînt în aşteaptarea justiţiei independente şi transparente, înlăturării constrîngerilor în mediul de afaceri, eliminării corupţiei şi a economiei tenebre, creării unui climat investiţional favorabil şi atractiv, consolidării creşterii economice, în aşteptarea unei guvernări transparente şi eficiente. Realizarea cu succes a acestor prevederi va depinde în modul cel mai direct de voinţa politică şi de capacităţile profesionale ale viitoarelor guvernări. Numai prin realizarea eficientă a reformelor RM se va apropia de standardele europene de viaţă.

PPRM îşi asumă angajamentul de a monitoriza cu atenţie respectarea angajamentelor asumate de către Guvern în faţa poporului, întru respectarea prevederilor Acordului.

În acelaşi timp, PPRM solicită actualei guvernări, să dea dovadă de responsabilitate şi respect faţă de acei cetăţeni ale căror opţiuni sînt altele decît doleanţa de integrare europeană. În acest context, guvernarea este obligată să menţină relaţii de bună-vecinătate şi prietenie cu ţările vecine şi ţările partenere ale statului nostru.

Semnarea Acordului de Asociere care a avut loc astăzi reprezintă angajamentul RM pentru începutul drumului european al ţării. Guvernarea din Republica Moldova trebuie să conştientizeze, că a venit timpul de a trece de la declaraţii la fapte concrete şi la realizarea măsurilor conform cărora cetăţenii ţării noastre vor trai într-un stat cu o democraţie veritabilă, cu o economie dezvoltată, într-un stat modern şi civilizat.

Sursa: www.pprm.md

Alexandru Oleinic: Republica Moldova trebuie să rămînă un stat independent şi neutru Membrii echipei PPRM la întîlniri de lucru în satele Republicii Moldova