Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia PSD cu privire la starea medicinei de urgenţă din satele şi raioanele Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PSD / 4 august 2011
Partidul Social Democrat

Recent, Partidul Social Democrat a prezentat Ideea Naţională de reanimare a Republicii Moldova. Pe parcursul a două săptămîni, în adresa Partidului au venit mai multe propuneri, dar şi solicitări de a expune mai detaliat conceptul acestei idei, ceea ce determină interesul cetăţenilor şi ne face pe noi să lucrăm zi de zi asupra strategiei naţionale.

În acelaşi timp, am primit mai multe plîngeri ce atestă situaţia reală din domeniul social din satele şi raioanele republicii. Unul dintre acestea, care necesită o îmbunătăţire imediată este medicina de urgenţă.

În timp ce pe drumurile raionale şi săteşti, pentru îndeplinirea responsabilităţilor, serviciul medicină de urgenţă circulă cu mijloace de transport învechite şi neechipate, directorii acestor subdiviziuni se plimbă pe la şedinţe şi întruniri în maşini confortabile şi luxoase de cele mai renumite modele: Skoda, Wolksvagen etc.

Ţinem să menţionăm, că aceste achiziţii sînt efectuate din banii noştri, ai cetăţenilor. De aceia pe oameni îi interesează, în primul rînd un serviciu calitativ şi rapid al medicinii de urgenţă şi nu condiţiile de lux a şefilor.

Ne adresăm către Ministrul Sănătăţii al Republicii Moldova să întreprindă măsurile necesare încît banii primiţi de către serviciul medicină de urgenţă să fie direcţionaţi spre îmbunătăţirea calităţii serviciului şi înnoirea parcului cu maşini de intervenţie şi să nu permită distribuirea nechibzuită a banilor publici la dorinţa şi în interesul directorilor.

Totodată solicităm Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină să efectueze controlul utilizării banilor primiţi de către şefii staţiilor zonale şi subdiviziunilor medicină de urgenţă.

Centrul de presă PSD

Adresarea PSD către cetăţenii Republicii Moldova, care au votat la alegeri pentru PCRM, referitor la inactivitate fracţiunii comuniştilor în Parlamentul RM Declaraţia PSD referitor la intenţia Băncii Naţionale a Moldovei privind majorarea comisionul pentru ridicarea numerarului din contul de card