Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Mesajul de felicitare al Preşedintelui PSD din Moldova, Victor Şelin cu prilejul sărbătorii primăverii — Zilei Mărţişorului

|versiune pentru tipar||
PSD / 1 martie 2012
Partidul Social Democrat

Stimaţi cetăţeni ai Republicii Moldova!

În prima zi de primăvară, confom unei tradiţii frumoase moştenite din vremuri de demult, locuitorii Moldovei îşi dăruiesc unul altuia cîte un suvenir mic, confecţionat din fire de lînă sau mătase de culoare albă şi roşie, numit Mărţişor. Denumirea acestui talisman este legată de denumirea lunii martie şi exprimă bucuria faţă de sosirea primăverii şi trezirea naturii la viaţă, dragostea faţă de oameni.

Mărţişorul e simbolul speranţei, prosperării, credinţei într-un viitor mai bun, iată de ce PSD a ales Mărţişorul în calitate de semn electoral.

Culorile Mărţişorului — roşu şi alb, sunt culorile social-democraţiei mondiale şi semnifică: roşu — lupta pentru dreptate, luptă pe care noi, Partidul Social Democrat, ne-o asumăm s-o ducem în apărarea drepturilor cetăţenilor ţării noastre şi alb — sinceritatea gîndirii, pacea şi speranţa la o viaţă mai bună. Firul, care leagă Mărţişorul, simbolizează legătura partidului nostru cu poporul, cu tradiţiile sale, istoria, obiceiurile.

În legătură cu sărbătoarea primăverii — zilei Mărţişorului, aducem felicitări tuturor celor, care au aşteaptat cu nerăbdare această sărbătoare. Fie ca talismanul acestei zile — Mărţişorul, să vă însoţească pretutindeni, iar multaşteptata Primăvară să vă umple sufletul cu bucurie şi cu parfumul tuturor florilor. Vă dorim un 1 Martie cît mai frumos!

Cu drag,

Victor Şelin
Preşedintele PSD din Moldova

Sursa: www.psdm.md

Victor Şelin: Rezultatele vizitei delegaţiei PSD din Moldova în Republica Populară Chineză Mărţişoare în dar de la social-democraţi