Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Trăian Băsescu a pierdut valoarea diplomaţiei umane

|versiune pentru tipar||
PSD / 16 iulie 2012
Partidul Social Democrat

Atunci cînd un Preşedinte Interimar al unui stat declară că nici un stat nu este în drept să se amestece în treburile interne ale altui stat şi ce acte normative trebuie să aprobe conducerea statului, aceasta atitudine trebuie calificată drept una pozitivă şi potrivită şi pentru un preşedinte de stat.

Partidul Social Democrat califică declaraţia Preşedintelui Interimar al României Crin Antonescu, potrivit căreia Washingtonul nu are nici un drept să impună conducerii statului român ce acte şi ce legi trebuie să fie aprobate, drept declaraţie ce merită a fi apreciată, şi demnă de un lider de stat. În acelaşi timp, această declaraţie denotă un respect atît faţă de cetăţeniei României dar şi faţă de structurile de stat.

Odată ce PSD va obţine mandatul de încredere al cetăţenilor, nu va permite ca în sediile partidelor politice şi în structurile de stat să existe aşa numiţii asistenţi ai miniştrilor şi ai conducătorilor serviciilor de stat — consultanţii internaţionali, care indică care legi şi hotărîri sunt necesare de a fi înaintate spre aprobare, şi toate acestea în interesele geopolitice ale SUA.

În schimbul unor credite oferite statului nostru, SUA nu face altceva decît să manipuleze actuala guvernare, însă în interesele sale.

PSD s-a pronunţat de mai multe ori împotriva acceptării creditelor externe pentru consum, dar de a lucra în beneficiul statului şi anume de a produce bunuri solicitate şi care pot fi vîndute în valută străină, euro, yuani, ruble ruseşti sau chiar hrivne ucraineşti.

Noi sperăm că statul român va insista şi va susţine atît reformele dar şi reorganizarea în sistemul politic şi va renunţa la marioneta prezidenţială Trăian Băsescu. Preşedintele care instigă cetăţenii săi la ură între poporul moldovenesc şi cel român, pe motivul integrităţii teritoriale şi anume pretenţiile teritoriale adresate statului Moldovenesc, nu poate fi lider de neam, dat fiind faptul că a pierdut valoarea diplomaţiei umane.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Partidul Social Democrat îşi exprimă indignarea privind lezarea dreptului de a asista la şedinţele plenului în sesiunea de primăvară-vară 2012 Oficialii din China au fost cointeresaţi de ideile de dezvoltare economică propuse de PSD