Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

În Chişinău s-a desfăşurat Forumul Investiţional Moldo-Chinez

|versiune pentru tipar||
PSD / 18 iulie 2012 | 
Partidul Social Democrat

“Republica Moldova nu are nevoie doar de bani pentru a iniţia un plan de dezvoltare al sectorului agricol, dar avem nevoie de tehnologiile şi managementul administrativ realizat de China”. Cu acest mesaj de salut a venit liderul PSD, Victor Şelin în cadrul Forumului Investiţional Moldo-Chinez care se desfăşoară astăzi la Chişinău.

La eveniment sunt prezenţi peste 200 de participanţi, reprezentanţi oficiali ai Departamentului Comerţului şi antreprenori din China, dar şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din Republica Moldova. Secretarul General Sergiu Coropceanu a declarat că odată ce există interes concret între întreprinzători, autoriţăţile statelor sunt acelea care trebuie să susţină aceste parteneriate şi să asigure un climat investiţional potrivit ambelor părţi.

În acelaşi timp, Malina Nabuer, vice-preşedintele Departamentului Comerţului din China a apreciat interesul sporit al antreprenorilor moldoveni de a colabora cu mediul de afaceri chinez şi în mod special de a face un schimb de experienţă atît la nivel de dezvoltare ale afacerilor dar şi de a veni cu noi inovaţii şi tehnologii în domeniu.

Victor Şelin, liderul Partidului Social Democrat, organizatorul evenimentului, a subliniat faptul că autorităţile chineze sunt gata de a sprijini producătorii moldoveni şi de a examina proiectele de business ale acestora, inclusiv şi de a analiza necesităţile de finanţare.

În după amiaza zilei de astăzi vor fi avea loc întrevederi bilaterale, unde vor fi prezentate proiectele de colaborare şi parteneriate ale proiectelor investiţionale comune ale antreprenorilor chinezi şi moldoveni.

Amintim că în acest an o delegaţie a Partidului Social Democrat a efectuat o vizită oficială în Republica Chineză, avînd ocazia de a vizita o serie de întreprinderi şi Zone Economice Libere, administratorii cărora au venit astăzi la Chişinău pentru a stabili noi parteneriate comercial-economice cu companiile din Moldova.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Oficialii din China au fost cointeresaţi de ideile de dezvoltare economică propuse de PSD Prima victorie într-o cale lungă!