Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD îşi exprimă dezacordul cu politica promovată de autorităţi în domeniul medicinii şi ocrotirii sănătăţii

|versiune pentru tipar||
PSD / 26 septembrie 2012
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat îşi exprimă indignarea în legătură cu faptul că cetăţenii, care nu au poliţa de asigurare medicala, riscă să fie chemaţi în judecată.

Se ştie că fiecare al cincilea cetăţean din ţara noastră nu are poliţă de asigurare medicală. Cel mai dificil o duc persoanele care locuiesc la sate, deoarece mai mulţi dintre ei nu lucrează, şi respectiv, nu au suficiente mijloace pentru existenţă. În loc să creeze noi locuri de muncă, puterea actuală impune sancţiuni şi amenzi pentru locuitorii defavorizaţi din Republica Moldova, întroducînd noi taxe şi majorînd nivelul celor existente.

Partidul Social Democrat este foarte indignat de faptul că, pe lîngă costul extrem de majorat al poliţei — trei mii de lei, fiecare cetăţean, care nu a avut posibilitatea să procure poliţa de asigurare, va trebui să mai plătească şi o amendă suplimentară de o mie de lei. În afară de aceasta, aşa cum a devenit cunoscut, pentru fiecare zi de întârziere a plăţii, costul poliţei de asigurare va creşte cu 0,1 la sută.

PSD îşi exprimă dezacordul cu politica promovată de autorităţi în domeniul medicinii şi ocrotirii sănătăţii. În mod evident, că Alianţei de guvernămînt absolut nu-i pasă de cetăţenii săi, ne fiind capabilă să le dea un sprijin şi ajutor real. Membrii AIE au nevoie de poporul moldovenesc doar în calitate de mijloc de îmbogăţire.

Centrul de presă al PSD
Sursa: www.psdm.md

Declaraţia Partidului Social Democrat cu ocazia Zilei Limbilor Europene Adresarea Partidului Social Democrat către Deputaţii Parlamentului Republicii Moldova