Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Comentariul Secretarului general PSD, Sergiu Coropceanu, cu privire la declaraţiile de astăzi ale lui Marian Lupu, Preşedintele PD

|versiune pentru tipar||
PSD / 3 septembrie 2014
Partidul Social Democrat

Declaraţiile de astăzi ale Preşedintelui Partidului Democrat Marian Lupu, cu privire la alegerea candidaţilor la funcţia de deputat pe listele PDM de către cetăţeni, MĂ OBLIGĂ să fac următoarea declaraţie:

Frica partidelor de la guvernare că vor pierde alegerile parlamentare din 30 noiembrie curent, îi impune să vină cu diferite idei menite să inducă lumea în eroare.

Atît PDM, cît şi PLDM au înţeles că oamenii nu mai pot fi cumpăraţi cu sare şi orez, pe care l-au împărţit pe parcursul verii, produse furate din donaţiile străine, şi acum vin cu noi improvizaţii în faţa alegătorilor.

PDM a lansat astăzi iniţiativa precum că candidaţii PD pentru funcţia de deputaţi vor fi aleşi de către popor şi că aceasta este o premieră pentru Moldova.

Ţin să menţionez că aceasta este CEA MAI MARE MINCIUNĂ, pe care putea să o spună Marian Lupu astăzi.

În primul rind iniţiativa PDM este o plagiere a acţiunilor social-democraţilor, dar cu regret modificată în interesul PDM şi nu a poporului. Considerăm că această iniţiativă are drept scop ducerea oamenilor în eroare.

Trebuie să precizăm diferenţa esenţială dintre iniţiativa PDM şi PSD:

1. PDM propune ca membrii săi de partid să-şi aleagă candidaţii din teritoriu tot din rîndul membrilor de partid. În scop de publicitate însă, ei minciunesc oamenii spunînd că vor alege toţi cetăţenii. Este o chestie de partid şi nu prezintă un interes naţional.

PSD propune ca oamenii singuri să-şi înainteze reprezentanţii, pe cei, care merită să le reprezinte interesele, indiferent de apartenenţa partidului. În premieră va fi propusă o listă populară formată la propunerea şi decizia oamenilor din teritoriu şi nu la decizia liderului de partid. Doar prezenţa în viitoare componenţă a Parlamentului a adevăraţilor reprezentanţi ai poporului va readuce puterea de decizie poporului şi nu clanurilor politice oligarhice.

2. PDM a cumpărat oamenii din teritoriu, fie cu bani fie prin şantaj şi acum îi prezintă drept pdm-işti, şi-i înaintează în calitate de candidaţi.

PSD oferă lista sa reprezentanţilor poporului propuşi şi acceptaţi de către adunările generale ale locuitorilor raioanelor, precum şi de către Consiliile reprezentanţilor poporului Moldovei de peste hotare.

Candidaţii la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe lista populară a Partidului Social Democrat îşi asumă angajamentul şi vor vota în viitorul Parlament instaurarea Puterii Populare în Moldova, astfel că pe viitor organul suprem în stat să fie constituit din reprezentanţi ai poporului şi nu din sluji ale şefilor şi finanţatorilor de partide.

Sursa: www.psdm.md

Conducerea Partidului Social Democrat a avut o întrevedere oficială cu conducerea Reprezentanţei Organizaţiei Naţiunilor Unite în Republica Moldova Consiliul Europei a confirmat că Guvernul trebuie să asigure condiţii egale de participare la vot pentru toţi cetăţenii ţării