Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii în dialog cu FMI

|versiune pentru tipar||
PSRM / 14 mai 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Moldova şi Zinaida Greceanîi, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, au avut astăzi o întrevedere cu Nikolay Gueorguiev, Şef al Misiunii Fondului Monetar Internaţional şi Tokhir Mirzoev, Reprezentant permanent al FMI în Republica Moldova.

În cadrul discuţiilor părţile au făcut un schimb de opinii pe marginea situaţiei social-economice din ţară.

În acest context, Igor Dodon şi-a exprimat profunda îngrijorare vizavi de evoluţia situaţiei economice în general şi a principalilor indicatori macroeconomici, în special. În opinia lui Dodon, Moldova se confruntă la moment cu cîteva provocări majore.

Este vorba despre existenţa unor probleme grave în administrarea fiscală şi vamală, ceea ce se răsfrînge negativ asupra acumulărilor veniturilor bugetare. De asemenea, se atestă o situaţie extrem de dificilă în sectorul bancar. Totodată, potrivit lui Dodon, în a doua jumătate a anului, mai precis în lunile septembrie — octombrie, în Moldova se vor simţi efectele următorului val al crizei economice şi financiare din Uniunea Europeană.

Aceste fenomene negative, în opinia lui Igor Dodon, vor influenţa nefast dezvoltarea economică din Moldova.

Oficialii FMI au fost unanimi în opinia că doar stabilirea unui dialog constructiv dintre guvernare şi opoziţie poate contribui la identificarea unor soluţii viabile şi eficiente în depăşirea problemelor sociale şi economice din ţară.

Sursa: socialistii.md

q
Peste 70% din populaţie vrea “Istoria Moldovei” în loc de “Istoria românilor” Masă rotundă cu ocazia — “200 de ani de la semnarea Păcii de la Bucureşti”