Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii dezaprobă metodele de înjosire a elevilor, utilizate de ministerul lui Şleahtiţkii la susţinerea bacalaureatului

|versiune pentru tipar||
PSRM / 13 iunie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

În adresa Partidului Socialiştilor au parvenit mai multe plîngeri de la părinţii elevilor absolvenţi din liceele din Chişinău, care au semnalat încălcări grave a procesului de susţinere a examenelor de bacalaureat.

“Ieri, în cadrul desfăşurării examenului de bacalaureat la limba engleză, în Liceul «Vasile Vasilache» din Chisinau, cu 40 minute înainte de finisarea examenului au intrat colaboratorii Centrului de combatere a Crimelor Economice şi Corupţiei şi au organizat o percheziţie a elevilor cu uşile închise, utilizind detectoare de metale, dezbrăcînd fetele, astfel traumînd psihologic copiii, care au ieşit de acolo plingînd”, se menţionează în una dintre scrisori.

Autorii mesajelor insistă asupra necesităţii demiterii ministrului Educaţiei Mihail Sleahtitchi, deoarece în opinia lor ministerul Educaţiei a pierdut în totalitate controlul asupra procesului de învăţămînt, în acest domeniu fiind atestat un haos şi o dezordine totală, iar mituirea avînd loc la toate nivelele.

Socialiştii se alătură acestor îndemnuri ale părinţilor şi cheamă deputaţii din Parlament să semneze moţiunea lansată de PSRM ce prevede demisia ministrului Educaţiei.

Amintim că, socialiştii au cerut în repetate rînduri de la conducerea Guvernului să-l demită pe ministrul educaţiei Mihai Şleahtitchi pentru faptul că acesta readuce în şcoli cursul de istorie a românilor, iar pe data de 17 mai grupul parlamentar al socialiştilor a iniţiat moţiunea ce prevede demisia ministrului Educaţiei.

Sursa: socialistii.md

Consecinţele grave ale semnării Memorandumului dintre Guvernul Filat şi FMI Igor Dodon: Voronin nu mai are imunitate la prostie, se molipseşte uşor