Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Dosarul privind Piatra comemorativă, din nou AMÎNAT! Juriştii Primăriei nepregătiţi de şedinţă

|versiune pentru tipar||
PSRM / 26 iunie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, Curtea de Apel Chişinău a amînat pentru a doua oară examinarea cazului privind legitimitatea instalării pietrei comemorative în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Deşi ambele părţi: atît juriştii Fundaţiei de Binefacere “Soluţia” — Vasile Bolea, Grigore Novac, şi reprezentantul Partidului Socialiştilor din Moldova, Vlad Batrîncea cît şi reprezentantul primăriei Chişinău, Veaceslav Popa s-au prezentat la şedinţa de judecată, amînarea s-a făcut pe motiv că juristul Prtimăriei nu făcuse cunoştinţă cu dosarul.

Anterior, examinarea dosarului a fost amînată din cauza că judecătorul nu era pregătit, iar reprezentanţii primăriei nu se prezentase în instanţă.

Astăzi, Judecătorul Grigore Zubati a amînat şedinţa pentru 2 octombrie. La propunerea juriştilor de la “Soluţia” de a fi programat procesul într-un timp mai apropiat, Zubati a spus că nu este posibil, deoarece el pleacă în concendiu de pe data de 16 iulie.

Amintim, că piatra comemorativă a fost instalată în PMAM la 28 iunie 2010, prin decretul preşedintelui interimar de atunci Mihai Ghimpu, care a declarat 28 iunie zi de comemorare a ocupaţiei sovietice. Ulterior Curtea Constituţională a declarat acest decret neconstituţional. Primăria a instalat această piatră la indicaţia Primarului General Dorin Chirtoacă, dar fără o coordonare cu Consiliul municipal Chişinău şi Direcţia generală de arhitectură şi urbanism.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi s-au întîlnit cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Mukhametshin Deschiderea oficială a primei ediţii a Forumului internaţional “Tineretul fără frontiere”