Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Turneu in memoria lui Anatolie Dimoglo

|versiune pentru tipar||
PSRM / 30 iunie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, în oraşul Comrat, Garda Tînără din Republica Moldova împreună cu mişcarea de tineret “ILERI” au organizat un turneu de baschet, dedicat memoriei lui Anatolie Dimoglo, plecat prematur dintre noi acum un an în urmă la vîrsta de 33 de ani din cauza unei boli.

Cei prezenţi la ceremonia de deschidere au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Anatolie. Mulţi îşi aduc aminte de el ca fiind cel mai tînăr ministru din istoria Găgăuziei, lider al mişcării de tineret “ILERI”, un profesionist competent, persoană hotărîtă şi un jucător excelent de baschet.

Nina Dimoglo, mişcarea “ILERI”: “Sportul şi dezvoltarea acestuia în autonomia noastră necesită o atenţie permanentă. Turneul s-a desfăşurat în memoria lui Anatolie Dimoglo, care a jucat baschet din copilărie, fiind sportul său preferat şi timp de mulţi ani a jucat pentru echipa naţională a Moldovei”.

Turneul a avut loc pe terenul de baschet al gimnaziului Stepan Kuroglo, la care au participat 3 echipe din Ceadîr-Lunga, Vulcăneşti şi o echipă din Comrat. În final — primul loc l-a obţinut echipa din Ceadîr-Lunga.

La turneu au fost prezenţi membrii familiei şi prietenii lui Anatolie Dimoglo, toţi care l-au cunoscut ca fiind un sportiv excelent şi o persoană bună. De asemenea, la turneu au fost prezenţi şi oaspeţi din Rusia — “Garda Tînără — Edinaia Rossia”, care se află într-o vizită în Moldova, fiind invitaţi la forumul internaţional “Tineretul fără frontiere”.

Constantin Zagorodnikov, reprezentantul organizaţiei “Garda Tînără — Edinaia Rossia”: “Sportul aduce oamenii împreună. Aduce împreună şi memoria faţă de o persoană, care fără îndoială a fost un exemplu pentru mulţi nu doar ce ţine de sport, dar şi, de asemenea, datorită calităţilor personale — acest lucru este sugerat de faptul cît de multe persoane s-au adunat azi aici”.

Sursa: gardatinara.md

Finalizarea Forumului internaţional pentru tineret “Tineretul fără frontiere” Ansamblul “Copilărie” a împlinit 3 ani!