Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Masă rotundă: “Funcţionalitatea legii privind întrunirile şi propunerile de îmbunătăţire a cadrului legal”

|versiune pentru tipar||
PSRM / 13 iulie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, 13 iulie, Garda Tînără a participat în cadrul mesei rotunde cu genericul “Funcţionalitatea legii privind întrunirile şi propuneri de îmbunătăţire a cadrului legal”, eveniment organizat de către Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului — CREDO.

În cadrul evenimentului, a fost prezentat un raport cu privire la monitorizarea libertăţii de întrunire în anii 2008–2011. Tot odată, a fost discutat şi cadrul legal al libertăţii de întrunire în Republica Moldova. Organizaţiile nonguvernamentale au discutat împreună problematica dată, încercîndu-se astfel de a se identifica unele măsuri de îmbunătăţire a cadrului legal.

În acest sens, Garda Tînără, de rînd cu alte organizaţii a venit cu mai multe propuneri care rezultă din experienţa pe care o are în organizarea întrunirilor publice, şi care sunt:

Majoritatea participanţilor au fost de părere că legea dată în principiu este bună, în comparaţie cu aceleaşi legi din ţările vecine. Cu toate acestea însă, legea lasă loc pentru interpretări ceea ce poate fi folosit abuziv în detrimentul cetăţeanului de rînd, fapt pentru care ar fi necesar ca legea să fie completată şi modificată.

Participanţii au rămas mulţumiţi de organizarea şi desfăşurarea evenimentului dat, aceştia argumentîndu-şi poziţia prin funcţionalitatea mesei rotunde dar şi prin posibilitatea întrunirii mai multor ONG-uri, ceea ce a servit drept platformă de discuţii eficientă şi prospectivă.

Sursa: gardatinara.md

Discursul lui Igor Dodon la încheierea sesiunii parlamentare Tinerii gardieni participă la cel de-al VI-lea Congres al organizaţiei obşteşti de tineret din Ucraina “Tinerele Regiuni”