Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Tinerii gardieni participă la cel de-al VI-lea Congres al organizaţiei obşteşti de tineret din Ucraina “Tinerele Regiuni”

|versiune pentru tipar||
PSRM / 14 iulie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Delegaţii Gărzii Tinere din Republica Moldova — Anton Leadschii şi Valentin Ciornîi au participat în cadrul celui de-al VI-lea Congres al organizaţiei obşteşti de tineret din Ucraina “Tinerele Regiuni”, care a avut loc pe data de 12 iulie în Kiev.

“Garda Tînără” a felicitat “Tinerele Regiuni” cu cea de-a 10-a aniversare, menţionînd activitatea intensă a membrilor săi, activiştilor şi a voluntarilor. Tinerii gardieni au apreciat nivelul de organizare a evenimentului, constatînd, de asemenea, rezultatele înalte în activitatea organizaţiei în Ucraina.

La Congres au luat cuvîntul deputaţi ai Radei Supreme, lideri din toate reprezentanţele raionale ale organizaţiei, oaspeţi ai Congresului din Rusia, Bulgaria, Moldova. Toţi locutorii au remarcat succesele şi realizările organizaţiei “Tinerele Regiuni” acumulate pe parcursul a 10 ani de existenţă.

Liderul organizaţiei regionale din Dnepropetrovsk a menţionat că una dintre sarcinile cele mai importante ale Tinerilor Regiuni în perioada electorală este atragerea de noi membri din întreaga ţară. De asemenea, el a menţionat că organizaţia “Tinerele Regiuni” trebuie să devină mai aproape şi mai explicită oamenilor. În instituţiile superioare de învăţămînt din Dnepropetrovsk s-a început crearea de puncte de acces Wi-Fi. Principalele iniţiative sociale sunt — primul loc de muncă, locuinţe pentru tineri. Pe parcursul ultimului an în cadrul programului au fost transmise 350 de apartamente familiilor tinere din regiunea Dnepropetrovsk. Datorită activiştilor TR din Dnepropetrovsk au fost instalate 350 de terenuri de joc pentru copii. De asemenea, liderul din Dnepropetrovsk a menţionat despre necesitatea unei exploatări mai active a reţelelor sociale pentru a atrage tineretul, pentru a comunica cu ei. S-a menţionat progresul activităţii TR din Dnepropetrovsk pe pagina din reţeaua “vkontakte”.

Ministrul politicilor sociale, Tighipko Serghei Leonid, vice-prim-ministru: “Partidul este preocupat de activitatea TR. Voi sunteţi viitorul ţării, viitorul partidului. Vreau să menţionez că 20% din şomeri reprezintă tineretul — aceasta este o problemă majoră pentru Ucraina. 40% din tineri după absolvirea instituţiilor superioare de învăţămînt nu activează pe specialitate. Voi trebuie să participaţi în rezolvarea tuturor problemelor cu care se confruntă tineretul în ţară. Astăzi voi trebuie să identificaţi toate problemele care preocupă tinerii”.

Preşedintele Partidului Regiunilor, prim-ministrul Ucrainei Nicolai Azarov: “Avem oameni demni care ne vor înlocui. Felicitări în adresa TR. Obiectivul — pregătirea tinerilor pentru activitatea ulterioară în structurile de guvernare. Accesibilitatea programului de locuinţe, reducerea mărimii acontului şi 100 000 de apartamente pe an. Noi trebuie să credem că vom obţine rezultate şi vom obţine o calitate mai bună a vieţii în ţară”.

De asemenea, în cadrul Congresului delegaţii noştri au participat la un şir de întîlniri cu reprezentanţii organizaţiei “Tinerele regiuni”, precum şi cu conducerea Partidului Regiunilor.

Garda Tînără consideră ca fiind foarte importantă susţinerea colaborării internaţionale şi stabilirea relaţiilor cu organizaţiile politice de tineret din toată lumea. Amintim faptul că în calitate de prima întîlnire oficială internaţională a Gărzii Tinere cu colegii din alte state a fost deschiderea primului Forum al Tineretului “Tineretul fără frontiere”, la care au participat reprezentanţii din “Garda Tînără — Edinaia Rossia” (or. Moscova), precum şi din aripa tînără a Partidului Regiunilor — “Tinerele Regiuni” (or. Kiev), în persoana lui Roman Poteriaiko.

Sursa: gardatinara.md

Masă rotundă: “Funcţionalitatea legii privind întrunirile şi propunerile de îmbunătăţire a cadrului legal” La Moscova Igor Dodon s-a întîlnit cu Serghei Narîşkin