Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Aripa tînără a Partidului Socialiştilor — Garda Tînără din Republica Moldova salută demisia ministrului de interne Alexei Roibu şi al ministrului Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi

|versiune pentru tipar||
PSRM / 25 iulie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Garda Tînără insistă ca miniştrii necompetenţi să părăsească neîntîrziat birourile sale, fără a tergiversa acest proces.

Considerăm că această demisie este destul de întîrziată, situaţia din ţară a fost lăsată fără atenţie timp îndelungat. Tinerii gardişti în mod repetat au atras atenţia prim-ministrului, precum şi a întregii societăţi asupra problemelor în departamentele conduse de aceşti miniştri.

Începînd cu 3 mai curent, activiştii Gărzii Tinere au cerut demiterea ministrului Afacerilor Interne, deoarece anume în obligaţiile lui intră lupta cu criminalitatea. Nu sunt vinovaţi poliţiştii simpli de ceea ce se întîmplă în ţară, ci vina este a persoanei care îi conduce — a ministrului. Incompetenţa şi ineficienţa acestuia în funcţia deţinută au dus la faptul că situaţia criminogenă din ţară s-a înrăutăţit. Este suficient de menţionat cifrele publicate pe pagina oficială a Ministerului Afacerilor Interne:

În pofida acestor cifre, autorităţile moldoveneşti nu au întreprins nimic şi deja la 22 mai aripa tînără a Partidului Socialiştilor a organizat cel de-al doilea protest în faţa MAI, din nou cerînd demiterea ministrului incompetent, Alexei Roibu.

Liderii Gărzii Tinere au declarat că MAI este incapabil nu doar să controleze situaţia din ţară, dar în acelaşi timp se teme de propriul popor — şi de aceea d-nul Roibu este obligat să părăsească funcţia de ministru deţinută. În opinia lor acest lucru ţine nu doar onoare, dar este şi un pas necesar pentru îmbunătăţirea ordinii publice şi apărării vieţii cetăţenilor Republicii Moldova. Totodată, eficienţa organelor de forţă va fi mult mai mare dacă acestea vor fi conduse de un profesionist.

Tot în acea perioadă, aripa tînără a Partidului Socialiştilor a atras atenţia publică asupra incompetenţei ministrului Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi.

Garda Tînără, bazîndu-se pe rezultatele unui sondaj efectuat anterior, cerea anularea legii privind înlocuirea obiectului de studiu “Istoria” cu “Istoria românilor”, deoarece această lege contravine opiniei a mai mult de 70% din populaţie.

Tineretul Partidului Socialiştilor în mod repetat a cerut demiterea lui Mihail Şleahtiţchi din funcţia de ministru al Educaţiei, deoarece el în mod conştient politizează istoria şi dezbină societatea. Tinerii gardişti sunt categoric împotriva politicii dusă de către Ministerul Educaţiei şi a încercărilor de a manipula cu istoria în folosul mişcărilor unioniste.

Astăzi, aceşti miniştri îşi dau demisia, însă situaţia actuală care s-a creat din vina acestora, va putea fi ameliorată cu greu.

Noi insistăm şi cerem numirea în funcţie a unor miniştri inteligenţi şi competenţi. Ne adresăm conducerii cabinetului de miniştri ca la numirea în funcţie a noilor miniştri să nu se conducă de apartenenţa politică, ci de inteligenţă şi competenţă, în caz contrar, responsabilitatea pentru aceste jocuri politice, va cădea pe umerii prim-ministrului.

Sursa: gardatinara.md

Declaraţia socialiştilor cu privire la demisia miniştrilor educaţiei şi afacerilor interne Este oare necesară demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar al Chişinăului?