Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Victor Poleacov: Nu suntem indiferenţi faţă de problemele chişinăuienilor simpli!

|versiune pentru tipar||
PSRM / 31 mai 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, lîngă primăria Chişinăului s-au adunat sute de locuitori ai capitalei — reprezentanţii Partidului Socialiştilor şi a aripei tinere “Garda Tînără”, părinţii cu copiii, care nu au locuri pentru odihnă şi plimbare, locuitorii blocurilor afectate în urma construcţiilor de mansarde, reprezentanţii pieţei centrale, care pot fi lipsiţi de locurile lor de muncă şi autorizaţii de activitate. Lista victimelor activităţii primarului general Chirtoacă poate fi prelungită la infinit.

Pe parcursul perioadei sale de aflare în funcţia de primar general Chirtoacă nu a făcut nimic pentru acest oraş. Toate acţiunile sale denotă acest lucru — primarul apără drepturile nu a locuitorilor Chişinăului, dar a celor care doresc să transforme capitala noastră într-un oraş al morţilor, într-un oraş fără un viitor pentru copii, într-un oraş al construcţiilor neautorizate şi cu blocuri construite în locurile terenurilor de joacă pentru copii. Piaţa centrală a capitalei în viitorul apropiat se va transforma în ceva asemănător unui centru comercial de tip european, unde evident nu va fi loc pentru majoritatea lucrătorilor. Ce să facă oamenii, cînd persoana care îi reprezintă, care trebuie să apere drepturile lor s-a întors la ei, euphemistic vorbind, cu ceafa?!

Oamenii s-au săturat deja de inactivitatea “sîrguincioasă” a primarului nostru iubit, Dorin Chirtoacă. Oamenii doresc îndeplinirea acelor promisiuni, făcute de el pînă la ocuparea funcţiei de primar general.

Şi astăzi este deja imposibil de păstrat tăcerea. În contextul drumurilor sparte şi a străzilor pline de noroi capitala Moldovei devine o tabară de supravieţuire a localnicilor. Ce se întîmplă cu parcurile oraşului, zonele de odihnă şi terenurile de joacă?

Acestea sunt sacrificate pentru “palate” noi, pentru anexe neautorizate, pentru construcţia centrelor de service auto în inima zonelor de parc ale oraşului! Ce se întîmplă cu blocurile pe care au apărut mansarde? Acoperişul curge, apartamentele se acoperă cu

mucegai, se crează condiţii nefavorabile şi absolut neprielnice pentru a locui în asemenea blocuri.

Cu lozince precum “Opriţi distrugerea oraşului”, “Dorim să muncim”, “Nu corupţiei în primărie”, “Primarul construcţiilor neautorizate”, “Chirtoacă — marş afară”, “Chirtoacă — demisie” — locuitorii Chişinăului declară în mod deschis că ei nu au nevoie de un asemenea primar — impostor! Oamenii doresc în frunte o persoană care va apăra drepturiloe lor, dar nu interesele proprii şi a celor care “investesc” în distrugerea capitalei.

Rezumînd cele menţionate mai sus, menţionaăm că “mult stimatul” Dorin Chirtoacă în acest moment nici nu se afla în incinta primăriei! În pofida întîlnirii organizate şi promisiunilor de a răspunde în faţa oamenilor, în pofida solicitărilor oamenilor adunaţi, primarul şi-a găsit în acel moment chestii mai importante! La rîndu său, vice-primarul Nistor Grozavu, care, de asemenea, a promis să iasă în faţa protestatarilor, în ultimul moment s-a răzgîndit, trimiţîndu-l pe şeful Direcţiei Relaţii Publice, Vadim Brînzaniuc, pe care oamenii nici nu au dorit să-l asculte.

Victor Poleacov, activist al Gărzii Tinere şi un simplu locuitor al Chişinăului a exprimat opinia majorităţii celor prezenţi la protest în faţa primăriei: “Noi, activiştii Gărzii Tinere împreună cu Partidul Socialiştilor şi chişinăuieni am venit astăzi aici pentru a chema pe domnul Chirtoacă la răspundere. Dorim să-l întrebăm, de ce în timpul aflării sale în calitate de primar oraşul nostru s-a transformat într-un dezastru? Dezastrul este pretutindeni — începînd cu gunoiul împrăştiat pe străzi şi drumurile sparte şi terminînd cu construcţiile neautorizate şi privarea oamenilor de condiţii sociale. Domnule primar! Spuneţi-ne cît vor dura toate acestea? Chiar aveţi de gînd să continuaţi să închideţi gura locuitorilor cu noi proiecte şi legi, existente doar pe hîrtie? Chiar consideraţi că şi în continuare oamenii vor răbda o astfel de atitudine faţă de sine şi copiii lor, care datorită eforturilor Dvs. uită ce înseamnă copilărie? Noi cerem demisia Dvs., deoarece de repetate rînduri Dvs. v-aţi afirmat ca un gestionar incompetent, iresponsabil al primăriei capitalei. Noi vom lupta pentru Chişinău şi locuitorii lui pînă la capăt! Nu suntem indiferenţi faţă de problemele chişinăuienilor simpli!”, — a declarat Poleacov.

Menţionăm că Garda Tînără împreună cu Partidul Socialiştilor participă activ în soluţionarea dificultăţilor locuitorilor capitalei. Activiştii au obţinut anularea construcţiei unui şir de anexe şi mansarde şi au reuşit să apere drepturile pentru păstrarea a mai multor parcuri şi terenuri de joacă.

Sursa: gardatinara.md

În ciuda şantajului, nu vom vota guvernul Leancă Declaraţia lui Eduard Smirnov, ex-preşedintele Partidului Socialiştilor, membru al Comitetului Executiv al PSRM