Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

În ciuda şantajului, nu vom vota guvernul Leancă

|versiune pentru tipar||
PSRM / 30 mai 2013 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

În Partidul Socialiştilor s-a format de vreo jumătate de an o mică grupare de deviaţionişti, în număr exact de două persoane, care sprijină activ ideea votării pentru un guvern de dreapta.

În ultimele zile, activitatea acestui grup a fost intensificată şi abil dirijată. Din partea lor apar şi diferite acuzaţii menite să camufleze intenţia de a vota un guvern de dreapta.

Un exponent (sau o exponentă) al acestui grup nu a votat pentru demisia lui Filat şi astăzi este dispus(ă) să voteze alegerea lui Leancă. Se opune categoric împotriva referendumului anti-Chirtoaca. Un asemenea comportament este în disonanţă totală cu linia generală a Partidului Socialiştilor. De aici şi supărarea şi frustrarea respectivilor colegi deviaţionişti.

Marea majoritate a membrilor partidului nostru pledează pentru un guvern tehnocrat sau pentru organizarea alegerilor anticipate. Noi păstrăm calitatea de partid de opoziţie independent şi nu vom fi în slujba politică a nimănui.

În ciuda diferitelor scenarii şi intrigi operate de cineva din afară pentru a şantaja PSRM, noi vom fi consecvenţi şi vom lupta împotriva incompetenţei celor care deţin astăzi pâinea şi cuţitul în Republica Moldova. Mă adresez către scenariştii din afară: Nu vom vota guvernul Leancă.

Sursa: socialistii.md

Garda Tînără susţine decizia Consiliului Republican al Partidului Socialiştilor de a nu vota pentru guvernul Leancă

Noi, tinerii socialişti, în numele Gărzii Tinere ne exprimăm îngrijorarea şi nemulţumirea în legătură cu situaţia creată în PSRM. Conflictul apărut în cadrul ultimului Consiliul Republican între forţele tinere şi progresiste şi cele vechi şi distructive s-a transformat într-un demers politic al grupului Abramciuc-Krîlov.

Noi, fiind aripa tînără a Partidului Socialiştilor ne exprimăm îngrijorarea în legătură cu situaţia creată pe care o considerăm drept inacceptabilă şi care necesită o intervenţie cît mai rapidă. Partidul, pentru care noi, tinerii, în ultimul an şi jumătate am depus eforturile noastre şi în care am crezut, în momentul de faţă este supus presiunii, atît din exterior, din partea forţelor proeuropene al fostei Alianţe, cît şi din interior — din partea tandemului Abramciuc-Krîlov, care declară principii şi idei contradictorii cu ideologia şi consecvenţa partidului nostru.

Pe 29 mai, grupul Abramciuc-Krîlov din nou au încercat să impună membrilor Consiliului Republican PSRM necesitatea de a vota pentru Iurie Leancă, candidatul din partea alianţei pentru funcţia de prim-ministru.

În pofida faptului că pe parcursul ultimilor ani Partidul Socialiştilor şi-a demonstrat poziţia consecventă referitor la acţiunile alianţei de guvernare (acţiunile care au dus la degradarea economică, lipsa asigurării sociale a cetăţenilor, închiderea şcolilor, discriminarea cetăţenilor vorbitori de limbă rusă, reforme pseudoliberale şi a alte realizări AIE) — Krîlov şi Abramciuc au declarat despre necesitatea de a susţine partidele fostei alianţe.

Reamintim că Partidul Socialiştilor de repetate rînduri a declarat că nici un reprezentant al alianţei nu va fi susţinut, şi în acest context a votat în mod consecvent pentru demiterea lui Plahotniuc, Filat şi Lupu, precum şi a iniţiat procesul de desfăşurare a referendumului în municipiul Chişinău. La rîndul său, grupul Abramciuc-Krîlov a fost împotriva tuturor acestor iniţiative. De asemenea, acelaşi grup se ocupa de sabotarea altei iniţiative importante — proiectul de soluţii alternative pentru dezvoltarea social-economică a ţării. De asemenea menţionăm că în cadrul acestei iniţiative socialiştii au înregistrat în Parlament zeci de proiecte de legi, DINTRE CARE NICI UNUL nu a fost aprobat de către acest grup improvizat.

Reamintim că anul trecut Moldova a primit o şansă de a alege preşedintele în scopul depăşirii crizei politice. Cu regret constatăm că acea decizie a fost una greşită, deoarece actualul preşedinte nu şi-a îndeplinit nici o promisiune. Noi nu mai dorim repetarea greşelilor din trecut.

Votarea guvernului Leancă va fi o astfel de greşeală. Considerăm corectă decizia luată în cadrul ultimului Consiliu Republican, unde prin majoritatea voturilor a fost susţinută opinia preşedintelui PSRM de a nu vota candidatura lui Leancă în funcţia de prim-ministru.

Grupul Abramciuc-Krîlov într-un mod demonstrativ a refuzat să se conformeze cu decizia generală, părăsind Consiliul Republican, şi, prin acest fapt, încălcînd statutul pratidului. Prin acţiunile sale ei încearcă să divizeze PSRM şi încearcă să creeze la baza acestuia platforma socială “Patria — Родина”, care urmăreşte singurul scop — reanimarea AIE. În opinia noastră această platformă poate provoca probleme serioase în rîndurile PSRM şi distrugerea activităţii desfăşurate de noi pe parcursul ultimilor ani. Asemenea acţiuni sunt inacceptabile, dat fiind că o parte din rebeli sunt membrii Consiliului Republican. Considerăm că prezenţa lor în continuare în organele de conducere a partidului este imposibilă, şi, întrucît, potrivit statutului PSRM excluderea membrilor Consiliului Republican se poate face doar în cadrul Congresului Republican al Partidului, noi solicităm desfăşurarea unui Congres neordinar, unde se va decide soarta tandemului Abramciuc-Krîlov.

Sursa: gardatinara.md

Jocurile politice ale Judecătoriei Comerciale de Circumscripţie Victor Poleacov: Nu suntem indiferenţi faţă de problemele chişinăuienilor simpli!