Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Jocurile politice ale Judecătoriei Comerciale de Circumscripţie

|versiune pentru tipar||
PSRM / 30 mai 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Deja a patra oară Partidul Socialiştilor împreună cu aripa tînără “Garda Tînără”, precum şi reprezentanţii grupului de iniţiativă pentru desfăşurarea referendumului anti-Chirtoacă şi cetăţenii simpli pledează pentru luarea unei decizii privind instituirea grupului pentru demiterea primarului general, Dorin Chirtoacă.

Protestatarii au ieşit în faţa Judecătoriei Comerciale de Circumscripţie din sec. Centru, scandînd lozinci: “Referendum”, “Cerem un proces echitabil”, “Aşii lui Ghimpu nu vor trece”. Astăzi, doamna judecătoare, Liliana Andriaş, în cadrul şedinţei trebuia să pronunţe decizia finală pe cauza dată. Însă, circa cu 15 minute înaintea şedinţei, judecătoarea şi-a pronunţat decizia “competentă” şi “imparţială” — şedinţa de instituire a grupului de iniţiativă pentru desfăşurarea referendumului anti-Chirtoacă nu va avea loc! Doamna judecătoare Andriaş, fără a înştiinţa pe cineva în prealabil a anulat şedinţa de astăzi, motivînd prin faptul participă la un seminar.

Potrivit lui Vlad Bătrîncea, reprezentantul Comitetului Executiv PSRM, judecătoarea Andriaş participă în mod activ în jocurile politice ale lui Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă. “Doamna Liliana Andriaş prin orice mijloace amînă şedinţa privind crearea grupului de iniţiativă. Noi am depus cererea pe 11 martie curent, şi pe parcursul a trei luni nu a fost pronunţată nici o decizie de judecată concretă, pe cînd protrivit legii răspunsul trebuia să fie dat în termen de 5 zile după depunerea cererii. Doamna Andriaş! Deja devine evidentă participarea dumneavoastră în interesele politice ale lui Chirtoacă şi Ghimpu! Stimate domnul Chirtoacă! Vă este frică de acest referendum, vă este frică să răspundeţi în faţa oamenilor! Însă în pofida tuturor factorilor, acest referendum va avea loc şi locuitorii Chişinăului vă vor demite cu ruşine!”, — a declarat Vlad Bătrîncea.

Victor Poleacov, jurist în Garda Tînără, la rîndul său a adăugat: “Din cauza activităţii unor astfel de judecători ca Liliana Andriaş locuitorii ţării îşi pierd încrederea în competenţa şi onestitatea sistemului judecătoresc. Devine evident că judecătoria nu este o structură independentă, în care tot mai des se amestecă politicienii. Faptul că astăzi Liliana Andriaş a anulat şedinţa privind şedinţa de instituire a grupului de iniţiativă pentru desfăşurarea referendumului anti-Chirtoacă, — încalcă toate legile posibile. Lucrurile nu mai pot continua aşa!”, — a comentat Poleacov.

Reamintim că şedinţa de instituire a grupului de iniţiativă a fost amînată pentru data de 30 mai 2013 chiar de către doamna Andriaş! Potrivit legii ea nu a avut nici un drept să amîne această şedinţă!

De aceea, socialiştii intenţionează să meargă pînă la capăt şi azi vor depune demersul pentru revocarea judecătoarei Andriaş din proces.

Sursa: gardatinara.md

Comunicat de presă privind formarea platformei socialiste “Patria-Rodina” În ciuda şantajului, nu vom vota guvernul Leancă