Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Garda Tînără: Veteranii sunt mereu în atenţia noastră, nu doar pe 9 mai de Ziua Victoriei, dar şi în fiecare zi

|versiune pentru tipar||
PSRM / 3 iunie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Garda Tînără a sectorului Botanica a organizat un seminar cu participarea veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

În cadrul acestei întîlniri, eroii-eliberatori au povestit cum a fost războiul în realitate. Au povestit despre gustul prafului de puşcă, depre avioanele duşmanilor din cer şi despre faptul cum ei au luptat cu fasciştii pînă la ultima suflare, cucerind fiecare bucăţică a pămîntului natal.

Veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, Ivan Suhorucov, a împărtăşit memoriile sale despre evenimentele trăite, remarcînd valoarea femeilor şi ajutorul lor în timpul războiului, — căci în acele timpuri cumplite el a făcut cunoştinţă cu soţia sa cu care a trăit împreună peste 60 de ani.

Pe seama acestui mare erou sunt şi alte victorii — personale şi creative. Domnul Ivan Suhorucov a fost unul dintre directorii filmului din două părţi despre eroul sovietic Alexei Iliici Belischii.

De asemenea, a împărtăşit tinerilor gardişti poieziile sale despre război pătrunse de spiritul patriotismului.

Un moment emoţionant au fost cuvintele de mulţumire spuse de eroul războiului. El s-a bucurat de întîlnirea cu tinerii şi de faptul că veteranii totuşi nu sunt uitaţi nici după sărbătorirea Zilei Victoriei.

Iuri Vitneanschi, reprezentantul Consiliului Coordonator GT: “Noi am organizat această întîlnire pentru că întotdeauna ţinem minte de veteranii noştri, nu doar pe 9 mai de Ziua Victoriei, dar şi în fiecare zi. Nu trebuie să uităm faptul că anume ei şi-au sacrificat vieţile sale pentru noi. Tinerii gardişti întotdeauna respectă, se mîndresc şi ţin minte evenimentele celui de-al Doilea Război Mondial. Şi întîlnirea de astăzi a avut ca scop educarea patriotismului, sentimentului de mîndrie pentru eroii de război în rîndurile tineretului din prezent”.

Sursa: gardatinara.md

Liderii PSRM au participat la sărbătoarea “Ultimului sunet” în mai multe şcoli din ţară Declaraţie a Comitetului Executiv al Partidului Socialiştilor din RM cu privire la situaţia politică curentă din Republica Moldova