Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Poleacov: “Acţiunile Primăriei nu se apreciază altfel decît atac raider!”

|versiune pentru tipar||
PSRM / 11 iunie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Evenimentele care au loc în jurul terenul de joacă pentru copii “Baby Park”, situat pe str.Sadoveanu, amintesc de acţiuni militare — lucrurile se încing tot mai mult! Un loc cîndva liniştit şi retras a devenit asemenea unui os în gîtul Primăriei municipale — domnul primar încă în anul 2011 a promis să ia în “protecţie” acest teritoriu şi să-l ofere pentru construcţia unui complex locativ unei companii private.

Acum cuvintele sunt susţinute prin fapte — reprezentanţii primăriei municipale au venit în parc în scopul de a demonta porţile şi gardurile adiacente, declarînd că “în mod legal”.

Proprietara zonei de parc, doamna Larisa Ţurcan, a încercat să-i oprească, însă fără succes — echipa din primărie, care “lucrează pentru binele public”, au transportat gardul şi porţile demontate la un depozit, fără să invite executorul judecătoresc pe acest caz.

La rîndul său, Garda Tînără împreună cu juriştii fondului de binefacere “Soluţia” şi deputatul Ion Ceban, au apărat drepturile asupra teritoriului terenului de joacă pentru copii “Baby Park” şi au întors înapoi gardurile demontate.

Acest caz nu este primul, cînd activiştii se luptă pentru acest parc cu Primăria municipală. Chiar în luna aprilie ei au ieşit împotriva acţiunilor lui Chirtoacă, organizînd o acţiune de protest paşnic împreună cu cetăţenii simpli, care doresc să păstreze parcul acesta pentru copii.

Nu se ştie cît timp vor continua aceste lucruri, dar evident este faptul că acţiunile Primariei sunt ilegale.

Victor Poleacov, jurist în Garda Tînără: “Din partea Primăriei a fost efectuat un atac raider, în adevăratul sens al cuvîntului, deoarece conform deciziei Judecătoriei Economice din 13.05.2011, a fost declarat refuzul Consiliului Municipal la toate solicitările acestuia privind eliminarea obstacolelor în utilizarea terenului, pronunţată de către judecătoarea Aurica Us, în timp ce judecătoarea menţionată a emis un titlu executoriu, contrar deciziei iniţiale. Se creează o situaţie de neînţeles — fie judecătoarea prin acţiunile sale îşi arată propria necompetenţă, fie primăria a falsificat titlul executoriu. În cele din urmă, Curtea Supremă de Justiţie a sprijinit pe Dna Ţurcan, lăsînd în vigoare decizia luată de către Judecătoria Economică, şi anume, — a nu permite Consiliului Municipal şi Primariei să demoleze terenul de joacă. Potrivit deciziei pronunţate, Primăria nu este în drept să demonteze orice construcţii de pe teritoriul, unde este situată zona de parc «Baby Park». Prin urmare, acţiunile Primăriei contravin deciziei Curţii Supreme de Justiţie.

În continuare, pentru a soluţiona acest caz dna Ţurcan trebuie să atace acţiunile executorului judecătoresc, deoarece primăria nu a avut nici un drept să procedeze astfel fără prezenţa executorului judecătoresc. De asemenea, este necesar de a stabili autenticitatea deciziei pronunţate de dna Us şi a titlului executoriu, deoarece semnăturile de pe ambele documente nu coincid”.

Vladimir Odnostalco, reprezentantul Consiliului Coordonator, unul dintre liderii Gărzii Tinere: “Judecînd după acţiunile Primăriei — aceasta este o structură abilitată nu doar cu autoritate executivă şi administrativă, dar, inclusiv şi judecătorească. Primarul Chirtoacă continuă să acţioneze în calitate de lege supremă, ignorînd chiar şi decizia luată în cele din urmă de către Curtea Supremă de Justiţie. Acest om nu are nici simţ, nici ruşine, nici inimă. Distrugerea oraşului de dragul unei noi clădiri, de dragul unui nou beneficiu, uitînd de copiii, care locuiesc aici — acestea sunt acţiunile reale ale unui gestionar «adevărat, responsabil», care «munceşte pentru binele societăţii!»

Dragi prieteni! Lucrurile nu mai pot continua în aşa mod! Noi trebuie să luptăm pentru oraşul nostru şi viitorul copiilor noştri!

Totul începe cu mici victorii. Astăzi noi am avut cîştig în acest caz şi am adus înapoi gardurile demontate. Şi acum scopul nostru principal este ridicarea gardului la loc. Haideţi împreună să restabilim acest parc mic şi să-i întoarcem imaginea de altădată. Trebuie să oferim copilaşilor acea lume, pe care ei o merită — lumea copilăriei!”

Sursa: gardatinara.md

Garda Tînără sec. Botanica este pregătită de vară Socialiştii propun modificarea legislatiei fiscale în vederea diminuării sau excluderii unor amenzi