Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Curtea de Apel să facă dreptate. Decizia de a nu înregistra grupul de iniţiativă de organizare a referendumului de revocare a Primarului de Chişinău a fost contestată în instanţa superioară

|versiune pentru tipar||
PSRM / 8 iulie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Maxim Lebedinschi, avocat, reprezentantul grupului de iniţiatvă pentru organizarea referendumului de demitere a primarului de Chişinău, a depus o cerere de apel împotriva hotărîrii judecătoriei sectorului Centru din 5 iulie curent, prin care s-a refuzat înregistrarea grupului de iniţiativă respectiv.

Lebedinschi consideră hotărîrea Judecătoriei Centru drept ilegală, nemotivată şi nefondată.

Amintim, că documentele necesare pentru înregistrarea grupului de iniţiativă pentru organizarea referendumului de demitere a primarului de Chişinău, au fost depuse de Igor Dodon, preşedintele grupului de iniţiatuvă, pe data de 11 martie curent şi, conform legislaţiei, urmau să fie examinate timp de 5 zile. După ce şedinţele de judecată au fost amînate de trei ori, instanţa s-a pronunţat împotriva înregistrării grupului de iniţiativă.

În legătură cu acest fapt, Igor Dodon a anunţat că săptămîna curentă va demara campania “Chişinăul are nevoie de Altceva”, în cadrul căreia vor fi colectate semnături de la cetăţenii care doresc demiterea lui Chirtoacă de la Primărie. Chişinăuenii vor fi îndemnaţi să semneze “Pentru Referendum, Pentru Demitere”. Se mizează pe colectarea a peste o sută de mii de semnături.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon a anunţat startul campaniei împotriva lui Chirtoacă Socialiştii, în calitate de opoziţie parlamentară vor participa la întâlnirea cu Ashton