Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii, în calitate de opoziţie parlamentară vor participa la întâlnirea cu Ashton

|versiune pentru tipar||
PSRM / 9 iulie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova va participa la întâlnirea oficială cu şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton. Socialiştii intenţionează să critice în faţa demnitarului european reformele antisociale ale actualei guvernări, precum şi coruptibilitatea înaltă a instituţiilor de stat.

În mod aparte, Igor Dodon a declarat că îşi propune să abordeze problematica transnistreană în cadrul discuţiei. Prioritatea numărul unu a Republicii Moldova trebuie să fie integritatea teritorială a ţării, iar în acest sens, unele recomandări ale europenilor (cum ar fi instalarea posturilor vamale pe Nistru) sunt cel puţin contraproductive, dacă nu chiar anticonstituţionale.

Igor Dodon îi va propune doamnei Catherine Ashton să examineze oportunitatea soluţionării problemei transnistrene pe calea federalizării şi îi va recomanda să le explice subordonaţilor săi de la Chişinău, aflaţi la guvernare, că în Europa procesul de federalizare reprezintă o cale obişnuită şi eficientă de soluţionare a conflictelor etno-teritoriale.

De asemenea, socialiştii vor cere ca europenii să monitorizeze mai scrict modul în care se cheltuie creditele şi granturile europene, pentru a împiedica furturile la nivel înalt din aceste fonduri.

În opinia liderului socialiştilor, activitatea fostei AIE şi actualei Coaliţii de Guvernare este una defectuoasă pentru viitorul RM şi ca rezultat, la următoarele alegeri parlamentare, în Republica Moldova va veni o guvernare de stînga orientată spre integrarea în organizaţiile Uniunii Euroasiatice.

Sursa: socialistii.md

Curtea de Apel să facă dreptate. Decizia de a nu înregistra grupul de iniţiativă de organizare a referendumului de revocare a Primarului de Chişinău a fost contestată în instanţa superioară A demarat campania “Chişinăul are nevoie de Altceva!”