Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au contestat la Curtea Constituţională legea ce discriminează maternitatea

|versiune pentru tipar||
PSRM / 21 martie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, Ion Ceban, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, membru PSRM, a depus o sesizare la Curtea Constituţională prin care solicită exercitarea controlului constituţionalităţii şi declararea neconstituţională a Legii nr.332 din 23 decembrie 2013 prin care a fost modificată Legea nr.289-XV din 22 iulie 2004 privind indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă şi alte prestaţii de asigurări sociale. Socialiştii consideră că modificările operate de parlamentari la legea din 2004, lezează drastic drepturile mamelor aflate în concediu de maternitate şi reduce posibilităţile acestora de a creşte şi îngriji copiii nou-născuţi în condiţii adecvate.

Deputatul Ceban a ţinut să menţioneze că sesizarea în adresa Curţii Constituţionale vine să anuleze prevederile discriminatorii ce ţin de politicile în domeniul maternităţii, adoptate de către actuala guvernare în decembrie anul trecut, fără consultări, fără avizele comisiilor parlamentare, fără ca societatea să cunoască că asemenea lucruri se întîmplă. “Insistăm categoric pe audieri publice largi la tema dată, cu participarea organizaţiilor din societatea civilă şi alţi actori interesaţi pentru a elabora politici stimulatorii şi nu restrictive în domeniul maternităţii”, a subliniat Ion Ceban, adăugînd că propunerile îmaintate de Guvern în acest sens, nu acoperă tot spectrul de probleme existent.

Menţionăm că Partidul Socialiştilor din Republica Moldova este singurul partid care a elaborat un program de susţinere a familiei şi copilului pentru o perioadă de 15 ani.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon: Campania de promovare a unionismului provoacă apariţia “Sindromului Crimeea” în regiunile din Republica Moldova Igor Dodon: Băsescu versus socialiştii