Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

PSRM este împotriva deschiderii oficiului NATO în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PSRM / 1 decembrie 2016
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova se pronunţă categoric împotriva deschiderii noului oficiu NATO la Chişinău. Adoptarea de către majoritatea parlamentară a deciziei privind deschiderea unui oficiu NATO în capitala Moldovei, este o încălcare gravă a principiului de neutralitate a Republicii Moldova şi a Declaraţiei cu privire la inviolabilitatea suveranităţii, independenţei şi neutralităţii permanente a Republicii Moldova. De asemenea, acest fapt contravine voinţei majorităţii cetăţenilor Moldovei care optează pentru păstrarea statutului de neutralitate al ţării.

PSRM califică înţelegerea între prim-ministrul RM, Pavel Filip, şi secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, drept un act anticonstituţional, care poate conduce la demiterea Guvernului Republicii Moldova.

În ultimii ani, autorităţile Republicii Moldova au demonstrat în repetate rînduri o ignorare totală a statutului de neutralitate a ţării, intensificînd astfel, în mod sistematic, colaborarea dintre RM şi blocul militar-politic NATO atît la nivel de activităţi comune, cît şi la nivel de declaraţii, întrevederi şi obligaţii. Actualul acord privind deschiderea unui nou oficiu NATO în Republica Moldova este o continuare logică a acestei politici.

În opinia Partidului Socialiştilor, majoritatea parlamentară, prin adoptarea hotărîrii cu privire la inaugurarea oficiului NATO la Chişinău, a încălcat din nou Constituţia şi legile ţării. Noi vom insista în continuare pe dizolvarea Parlamentului şi declararea alegerilor parlamentare anticipate.

Sursa: psrm.md

Socialiştii vor vota pentru transferul competenţei de numire a Procurorului General către Preşedintele ţării 10 candidaţi din partea PSRM sau avînd sprijinul deschis al socialiştilor au devenit deputaţi ai Adunării Populare a Găgăuziei