Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Partidul Socialiştilor îndeamnă cetăţenii să salveze Chişinăul

|versiune pentru tipar||
PSRM / 16 octombrie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a dat start campaniei de pregătire a referendumului privind demisia lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar general al Chişinăului.

Campania a fost lansată pe 12 octombrie, după ce Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău a înregistrat toate documentele prezentate de PSRM.

În capitală sunt instalate zeci de corturi, unde puteţi obţine ziarul “Referendum” şi informaţii necesare despre referendum. În ultimele trei zile, au fost deja repartizate mii de ziare.

Sute de agitatori voluntari au demarat întrevederile cu cetăţenii în municipiu: în ultimul weekend au vizitat deja 300 de curţi ale blocurilor de locuit din Chişinău, unde au vorbit cu locuitorii capitalei şi au răspuns la întrebările acestora.

S-au acumulat sute de întrebări — în decursul a 10 ani de activitate a lui Dorin Chirtoacă, capitala a devenit coruptă, persistă cumetrismul, cazuri de delapidare a proprietăţii de stat, neglijenţă şi neprofesionalism.

Cu o astfel de conducere a devenit posibilă afacerea dubioasă privind parcările cu plată, furturile din banii alocaţi pentru reparaţia drumurilor, incapacitatea autorităţilor locale de a lichida consecinţele calamităţilor naturale (zăpada din aprilie), construcţiile haotice din oraş, livrările de produse expirate în grădiniţele de copii, înstrăinarea terenurilor municipale la preţ derizoriu.

Anual, oraşul suportă pierderi de sute de milioane de lei, în capitală se înregistrează mii de cazuri de proiecte problematice şi construcţii ilegale în parcuri şi scuaruri.

Menţionăm că grupul de iniţiativă privind organizarea referendumului a depus peste 5 mii pagini care conţin încălcări documentate ale lui Dorin Chirtoacă şi a celor din anturajul său, comise doar în ultimii ani.

Partidul Socialiştilor îndeamnă chişinăuienii să nu fie indiferenţi faţă de oraşul lor — pe 19 noiembrie aveţi şansa să votaţi pentru demisia lui Dorin Chirtoacă şi să opriţi criminalii de la putere.

Pe 19 noiembrie, vă propunem să renunţaţi la politică, deoarece atunci cînd nu ne implicăm ci doar arătăm cu degetul la politicienii de la putere, oraşul nu se dezvoltă, ci este distrus.

Să salvăm Chişinăul împreună!

Sursa: psrm.md

PSRM spune NU excluderii limbii moldoveneşti din Constituţie! Decizia Curţii Constituţionale confirmă necesitatea trecerii la republică prezidenţială