Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

PSRM este împotriva adoptării legii care interzice aşa-numita “propagandă rusă”

|versiune pentru tipar||
PSRM / 6 decembrie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

PSRM îşi exprimă indignarea faţă de dorinţa Partidului Democrat şi a marionetelor acestuia din cadrul Partidului Popular European de a adopta legea care interzice aşa-numita “propagandă rusă”.

În absenţa unor rezultate palpabile în interiorul ţării, singura modalitate prin care PDM poate să-şi păstreze controlul asupra parlamentului şi a guvernului este de a căuta inamici în afara ţării şi de a umfla în mod artificial subiectul său preferat privind “ameninţarea rusă”.

PSRM consideră că încercarea de a interzice difuzarea programelor informative ale posturilor TV ruseşti reprezintă o nouă provocare împotriva Federaţiei Ruse, principalul partener strategic al ţării noastre, şi în acelaşi timp o tentativă agresivă asupra libertăţii de exprimare şi a dreptului constituţional al cetăţenilor de a primi informaţii.

Subliniem că această provocare este îndreptată în primul rând împotriva cetăţenilor Republicii Moldova, care vor fi lipsiţi de posibilitatea de a primi informaţii.

Această acţiune este îndreptată împotriva eforturilor Preşedintelui Republicii Moldova de a normaliza relaţiile cu Federaţia Rusă, împotriva a sute de mii de migranţi care lucrează în Rusia, împotriva agrarienilor moldoveni care furnizează produse pe piaţa rusă.

Mai mult, această acţiune este îndreptată împotriva statalităţii Republicii Moldova în ansamblu, deoarece va afecta negativ procesul de reglementare a problemei transnistrene.

Interzicerea programelor de televiziune ruseşti nu va soluţiona nici o problemă cu care se confruntă Moldova şi cetăţenii săi. Această acţiune oferă doar posibilitatea găştii PDM de la guvernare de a se linguşi în mod repetat în faţa stăpânilor occidentali. În acelaşi timp, liderii ţărilor occidentale nu-i lipsesc pe spectatorii din Washington şi Bruxelles de dreptul de a primi informaţii din orice sursă, inclusiv din partea Rusiei.

Democraţia implică posibilitatea alegerii libere pentru fiecare cetăţean a unui sistem de valori şi surse de primire a informaţiei. Restricţiile privind libertatea de exprimare sub presiune externă sunt caracteristice democraţiei coloniale, imitative, pentru statele aflate sub guvernare externă. O astfel de cale nu este acceptabilă pentru un stat de drept, suveran, independent, democratic, aşa cum vrem să vedem Republica Moldova.

PSRM declară că se va împotrivi iniţiativei PDM şi PPE de a interzice difuzarea programelor TV ruseşti prin toate metodele legale. Apelăm la Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu o cerere de a bloca promulgarea acestei legi în caz dacă aceasta va fi adoptată de majoritatea parlamentară controlată de PDM.

Sursa: psrm.md

Zinaida Greceanîi a participat la celebrarea a 100 de ani de la proclamarea Republicii Democratice Moldoveneşti Votul acordat proiectului scandalos va fi atacat