Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Votul acordat proiectului scandalos va fi atacat

|versiune pentru tipar||
PSRM / 7 decembrie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Alianţa de la guvernare a votat pentru interzicerea programelor de televiziune ruseşti în Moldova. Iniţiativa a fost adoptată la data de 7 decembrie în a doua lectură cu voturile a 61 deputaţi. Autorii proiectului — fracţiunea Partidului Democrat, inclusiv foşti deputaţi ai PCRM.

Proiectul de lege, care chipurile vizează îmbunătăţirea securităţii informaţionale din ţara noastră, presupune interzicerea difuzării de către canalele de televiziune din Moldova, a ştirilor, programelor analitice şi a programelor cu caracter militar emise în ţări care nu au semnat Convenţia europeană privind difuzarea transfrontalieră. În primul rând, se referă la Federaţia Rusă.

Categoric împotriva proiectului de lege au fost socialiştii. Anterior, ei au declarat că această iniţiativă este îndreptată, în primul rând, împotriva cetăţenilor ţării, precum şi împotriva statalităţii Republicii Moldova.

La şedinţa de astăzi, fracţiunea PSRM a cerut excluderea de pe ordinea de zi a şedinţei parlamentului a proiectului de lege scandalos, însă majoritatea deputaţilor nu au susţinut această idee.

Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a menţionat că votul a avut loc cu încălcări şi va fi atacat. El a anunţat, de asemenea, că, până la încheierea sesiunii parlamentare, socialiştii vor vorbi în parlament exclusiv în limba rusă ca semn de protest faţă de votul de astăzi.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat anterior că nu va promulga documentul dacă acesta va fi adoptat de majoritatea parlamentară.

Sursa: psrm.md

PSRM este împotriva adoptării legii care interzice aşa-numita “propagandă rusă” PSRM se pronunţă categoric împotriva deschiderii oficiului NATO la Chişinău