Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

PSRM se pronunţă categoric împotriva deschiderii oficiului NATO la Chişinău

|versiune pentru tipar||
PSRM / 8 decembrie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova se pronunţă categoric împotriva deschiderii oficiului NATO la Chişinău. Considerăm acest pas drept o încălcare gravă a neutralităţii constituţionale a Republicii Moldova.

Blocul NATO este o relicvă a Războiului Rece. De mai bine de 25 de ani, nu este nevoie de astfel de alianţe militare. Astăzi existenţa NATO urmăreşte scopul extinderii geopolitice şi contribuie la o nouă divizare a popoarelor lumii.

Conducerea actuală a NATO, condusă de secretarul general, Jens Stoltenberg, face declaraţii agresive care contribuie la creşterea periculoasă a tensiunilor globale. Obiectul acestor atacuri iresponsabile este Federaţia Rusă, principalul partener strategic al Republicii Moldova.

Deschiderea oficiului NATO la Chişinău va servi drept cauză a războiului propagandistic împotriva Rusiei pe teritoriul ţării noastre.

Republica Moldova, conform Constituţiei, este un stat neutru. Neutralitatea Republicii Moldova este susţinută de majoritatea covârşitoare a populaţiei ţării. Oamenii din Moldova vor pace şi nu doresc să-şi transforme ţara într-o zonă de confruntare geopolitică şi cu atât mai mult militară.

Decizia Guvernului Republicii Moldova de a deschide oficiul NATO este un alt act neconstituţional al regimului de la guvernare, o continuare logică a politicii de ignorare a neutralităţii ţării şi a voinţei majorităţii cetăţenilor.

După adoptarea unei legi scandaloase şi antidemocratice privind “combaterea propagandei ruse”, deschiderea biroului NATO la Chişinău este un alt pas spre ruperea relaţiilor dintre Moldova şi Rusia.

PSRM insistă asupra închiderii imediate a oficiului NATO la Chişinău. Dacă acest lucru nu va fi făcut de actuala guvernare, biroul NATO va fi închis de Partidul Socialiştilor după ce va obţine victoria în alegerile parlamentare din 2018.

Neutralitatea Moldovei este de neclintit!

Socialiştii au organizat o acţiune de protest împotriva deschiderii Oficiului de Legătură NATO la Chişinău

Majoritatea de la guvernare din Moldova a transformat ţara într-un ostatic al jocurilor geopolitice. Acest lucru a fost declarat de secretarul executiv al Partidului Socialiştilor, Vlad Batrîncea, în timpul protestului din faţa Oficiului de Legătură NATO, astăzi, 8 decembrie. Potrivit acestuia, cu această decizie guvernarea a călcat în picioare Constituţia şi poporul Republicii Moldova.

“Ei consideră că cetăţenii Moldovei nu ştiu să citească. În acest acord, adoptat de majoritatea parlamentară coruptă, se spune că ei au permis deschiderea oficiului NATO, şi au permis crearea de obiective ale acestui bloc militar în ţara noastră. Toţi aceşti oameni vor avea imunitate diplomatică şi libertate de mişcare. Dar cel mai groaznic este că Republica Moldova nu va avea dreptul să controleze aceste obiective. Cu alte cuvinte, în Moldova vor apărea teritorii necontrolate de aceasta. Această atitudine este asemănătoare cu aborigenii care nu sunt stăpâni în ţara lor. Este uzurparea puterii!”, a declarat Batrîncea.

De asemenea, deputatul a menţionat că apropierea de NATO nu va aduce beneficii oamenilor din Moldova, ci doar autorităţilor, dar a reamintit că ei nu vor fi la conducere pentru totdeauna şi, mai devreme sau mai târziu, vor răspunde pentru toată nelegiuirea şi crimele pe care le comit. În acelaşi timp, el a asigurat că imediat după schimbarea puterii în ţara noastră, Oficiul de Legătură NATO va fi închis.

Sursa: psrm.md

Votul acordat proiectului scandalos va fi atacat Socialiştii au propus măsuri de prevenire a accidentelor produse la sistemele de încălzire în perioada de iarnă