Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePLDM

“Verde pentru votul de peste hotare”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 februarie 2009
“Verde pentru votul de peste hotare”

Partidul Liberal Democrat din Moldova a organizat duminică, 22 februarie 2009, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, un miting de protest faţă de încălcarea dreptului electoral al cetăţenilor Republicii Moldova, aflaţi peste hotare. La acţiune au participat peste 20.000 de persoane, membri şi simpatizanţi ai Partidului Liberal Democrat din Moldova, cetăţeni din toate raioanele ţării, din municipiile Chişinău şi Bălţi.

Manifestanţii au adoptat un apel prin care cheamă pe toţi cetăţenii moldoveni de peste hotare să-şi contacteze familiile, rudele şi prietenii din Moldova, să-i îndemne să iasă la alegeri pe 5 aprilie şi să voteze împotriva comuniştilor.

În Rezoluţia adoptată, participanţii la mitingul de protest s-au solidarizat cu acţiunile PLDM şi au cerut, în mod repetat, Guvernului Republicii Moldova să asigure toate condiţiile pentru exercitarea dreptului constituţional a peste un milion de cetăţeni moldoveni aflaţi în străinătate.

Manifestarea a culminat cu un marş de protest pînă la Preşedinţie, unde liderul PLDM, Vlad Filat a depus Rezoluţia mitingului de protest.