Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePPRM

Congresul III Extraordinar al Partidului Popular din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PPRM / 24 mai 2014
Congresul III Extraordinar al Partidului Popular din Republica Moldova

Pe 24 mai 2014, la Chişinău, a fost convocat Congresul III Extraordinar al Partidului Popular din Republica Moldova (PPRM). Sarcina principală a congresului a fost pregătirea PPRM pentru alegerile parlamentare din 2014.

În cadrul congresului, au fost operate modificări la Statutul partidului, potrivit cărora, formaţiunea a trecut de la sistemul de copreşedinţi, la unul clasic — preşedinte şi vicepreşedinţi. După aprobarea noului Statut, cu majoritate de voturi, în funcţia de preşedinte al Partidului Popular a fost ales Alexandru Oleinic iar colegul său, Valeriu Cosarciuc, a fost ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului.

Totodată, delegaţii la congres au discutat proiectul programului electoral, numit “Pentru o nouă Moldovă”, care îşi propune să promoveze alegerea preşedintelui de către popor, să elimine pragul electoral pentru partidele politice şi să revigoreze agricultura prin susţinerea producătorilor autohtoni.

Delegaţii la congres au aprobat şi sloganul politic al PPRM cu care va participa în cursa electorală din acest an — “E timpul să întoarcem Moldova Poporului!”.

Potrivit organizatorilor, la lucrările congresului au participat peste 800 de delegaţi din toată republica.